Udgivet i Skriv en kommentar

5 vigtige opskrifter til juletiden

Her linker jeg til 5 top vigtige opskrifter på julebagerier, som du helt sikkert skal se på, men du får selvfølgelig også et kig til årets adventskrans og kalenderlys. Sidstnævnte er simpelthen så sødt, at jeg næsten smelter…

Her på årets 1. søndag i advent vil jeg lige sende lidt jule-love ud til dig via din skærm. Vi har naturligvis tændt det første lys, sat ild til nummer 1 på kalenderlyset, fundet den første overraskelse i julesokken og fundet 1 Dumle bag den først låg i chokoladejulekalenderen. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at julen er rykket ind – og der skal bestemt ikke herske tvivl om, at mine børn ved præcis hvad det drejer sig om. Hvert år skal der lige kalibreres, når december skydes i gang, men jeg er nu sikker på, at vi nok skal lande i det her en af dagene.

Vi er sent ude med det meste i år, men efter diktering af egne gode råd til at undgå julestress, så har jeg allerede gjort op med mig selv, hvilken rækkefølge tingene skal ske i. I går, mens manden var til julefrokost, fik pigerne og jeg lavet kalenderlys og adventskrans, og vi er svært tilfredse med begge dele. Hvad synes du om dem? Kalenderlyset er da to die for, ikke?!

Årets DIY adventskrans

Årets adventskrans er jo faktisk slet ingen krans. I virkeligheden er det bare en klump ler, som er dekoreret med mini-sukkulenter, kogler, mos og tørrede hortensia. Det tog ikke mere end 20 minutter at lave den, så det var en helt overkommeligt opgave. Pigerne er nu så dygtige med deres hænder, at de rent faktisk er en stor hjælp og de forstår sig efterhånden ret godt på det æstetiske også. Jeg har stillet den på et fladt Plissé-fad fra Pillivuyt.

Det sødeste kalenderlys

Kalenderlyset købte jeg i Rema1000 for et stykke tid siden. Jeg synes simpelthen det er så kært, at nissen sidder der på sin lille græs-høj og kigger, og pigerne er ellevilde. Vi har lavet det med en klump ler, som vi har sat lyset fast i med et par jernpinde. Mos-stykkerne sættes fast med ståltråd der bøjes til “hårnåle”, som så bare stikkes ind i leret – mega nemt og meget effektfuldt! Også denne dekoration er sat på et fladt Plissé-fad fra Pillivuyt.

Next up på december-to-do’en?

Senere i dag laver jeg småkagedej til et par bagerier, som skal ske senere på måneden, og så skal jeg have kogt noget karamel til at kunne lave konfekt med saltkaramel og mørk chokolade. Og “on that note”, så får du her simpelthen 5 nyttige links til opskrifter, som jeg anser som top vigtige her i december – der er både sødt og salt!

Hvordan ser din adventssøndag mon ud? Ingen stress vel? Og apropospos så husk at min familiekalender for 2020 er udkommet og ligger i webshoppen klar til at bliver downloadet. Rigtig god søndag kære du, kh Dorte ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.