Citronsmåkager med royal icing

opskrift citronsmåkager med glasur

En opskrift på lækre citronsmåkager, som kan nydes som de er, men bestemt løftes til et andet niveau, hvis de pyntes med et tykt lag royal icing og glitter. Opskriften giver nogle småkager, som står med skarpe kanter og ikke flyder ud under bagningen.

Kære blog-venner, har I mon haft en god jul? Vi har nydt, trukket stikket, bygget lego, strikket og bare julet. Og så har vi bagt, fordi vi ville gerne bage nogle smukke småkager, som kunne hænges på juletræet og til at pryde slikskålen. Når valget faldt på citronsmåkager, er det fordi glasuren bliver meget sød og jeg ønskede et modspil til det. Selvom glasuren ikke er lagt perfekt, så blev jeg virkelig glad og tilfreds med resultatet af slikstokke, julesokker og glaskugler med krymmel og glitter.

Opskriften på de her citronsmåkager indeholder bl.a. tapioka, men det kunne lige så fint være kartoffelmel eller majsstivelse. Pointen er at tilføje en meltype, som hjælper småkagerne til ikke at flyde ud under bagningen, sådan de står skarpt i deres form og kan pyntes med royal icing.

opskrift citronsmåkager med royal icing
opskrift på citronsmåkager med royal icing

Opskrift på lækre citronsmåkager pyntet med royal icing

De skønneste småkager, som kan bages og nydes året rundt. Frisk citronsmag i kombination med den søde glasur gør dem helt fantastiske, men naturligvis kan de også nydes uden den tykke glasur.
Antal: 2 bageplader

Ingredienser

  • 250 gram smør stuetempereret
  • 1 spsk mælk stuetempereret
  • 1 stk æg stuetempereret
  • 400 gram mel
  • 150 gram flormelis
  • 2 spsk tapioka
  • 1 nip salt
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • Skal af 1 citron
  • Lidt ekstra mel til udruldning
  • Lidt mælk til pensling

Sådan gør du

  • I en skål piskes smør, mælk og æg sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt flormelis og pisk igen – start på lav styrke, så du ikke får en sky af flormelis i hovedet.
  • Tilsæt nu vanillepulver, citronskal, salt, mel og tapioka og ælt dejen til en jævn og klumpfri dej. Det er en god hjælp at lægge dejen i en frysepose til sidst og massere den i posen, hvor den samler sig og straks efter kan flades ud i posen og lægges til hvile på køl.
  • Efter minimum 30 min på køl kan dejen udrulles til en tykkelse på 4-5 mm. Udstik dine småkager med kageudstikkere og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl kagerne med lidt mælk og bag dem midt i ovnen ved 180 grader 12-14 min til de har en lys gylden farve.
  • Lad dem afkøle helt før de evt. pyntes med royal icing.

Her finder du opskriften på royal icing

Praktisk info

Jeg bruger en rød glimmer* og hvid hologramglimmer* til pynten sammen med kugler* og hjerter*. Udstikkerne vi har brugt er købt i Kvickly.

Glasuren blev først lavet i en hvid og så blandede vi en smule pink i, bare for at bløde lidt op. Det var helt bevidst, at vi ikke gik amok med en masse farver, da det hurtigt bliver mere omstændigt at stå med på den måde.

Det er mega svært at tage et billede af, hvor godt kuglerne fungerede på juletræet, men juleaften, da det jo var mørkt og lysene på træet var tændt, da glinsede kuglerne simpelthen så fint. Det er en sjov lille ekstra-ting, at man kan gå op på træet og finde lidt sødt til ganen – det kan jeg godt lide. I år nåede vi ikke at lave popcornguirlander, men det er nu også helt okay.

Et lille tip

Ønsker du også at hænge spiselig pynt på dit juletræ, så lav det hele klar, men hæng det først på træet samme dag. Der er ingen grund til at tiltrække dyr, vel?!

Nåh, men jeg skal simpelthen arbejde lidt i dag, så vil jeg hoppe videre i teksten og ønske dig en dejlig dag derude. Kram fra Dorte ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.