Et af mine nytårsforsætter, skal du være med?

Laver du nytårsforsætter? Her er i hvert fald et af mine, som jeg tror du måske kunne fristes til at hoppe med på… det vil nemlig give mere luft i hverdagen, og det kan de fleste af os vist godt bruge, kan vi ikke?

For 3 år siden tog jeg hul på “Få styr på dit hjem”-udfordringen her på bloggen. Jeg ved, flere af jer var med på udfordringen, om ikke andet så på udvalgte måneder, og måske har også I oplevet en lettelse over forbedringen de steder, hvor det lykkedes for jer? Sådan har jeg det i hvert fald, men jeg er også i humør til at gå til den igen nu – at gøre et eller andet. Jeg har simpelthen brug for at få muget ud og få system i de ting, som vi bruger mest energi på at lede efter og holde styr på herhjemme.

Du har nok regnet ud, at mit nytårsforsæt omhandler noget med oprydning? Den er god nok, og jeg har endda gået et halvt års tid og smagt på et ord, nemlig “hverdagsminimalisme”. Jeg er ikke helt klar over, om det er et begreb, som findes, eller præcis hvad det dækker over, men jeg har min egen definition:

Jeg bliver aldrig en ægte minimalist, men jeg har indset, at der er mange gode ting at vinde ved en vis form for minimalisme, så jeg vil forsøge at arbejde mig derhen, hvor visse steder i mit hjem fremstår mere minimalistisk for at skabe ro. Samtidig ønsker jeg, at de ting, jeg vælger at have meget af, bliver bedre organisteret, således det ikke opleves som rod hverken på overfladen eller i mit hovede. Sidst men ikke mindst, så vil jeg gerne have at grundstenen i vores hverdag er minimalistisk i den forstand, at køkken og garderobe rummer de ting, vi har brug for, og ikke mere end det.

Blot et kig til de første ting, jeg har skilt mig af med…

Sådan vil jeg nå i mål med min hverdagsminimalisme

  • Fjerne 1 ting fra vores hjem dagligt – det skal blive spændende at se, hvor længe jeg kan gøre det, men jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg dagligt vil kunne tage afsked med 1 ting, som vi ikke vil savne. Jeg påtænker, at være usystematisk omkring dette, og simpelthen bare snuppe en ting i farten, som mit øje lige ser. Jeg blev så inspireret af Louise, da hun gennemførte en måned på denne måned sidste år, at jeg nu har besluttet at gøre hende kunsten efter.
  • Få styr på madpakke-dims – herunder afskaffe ting, vi ikke behøver og eventuelt anskaffe ting, som kan forbedre vanerne
  • Få styr på hverdagsservice og gøre det tilgængeligt – vi har flere slags service, og det står i bunker, så man ikke rigtig kan komme til det løbende. Der kan sagtens sorteres ud i elementerne og organisere det smartere i vores skab
  • Få styr på kreasager og børneprojekter – børnene bringer løbende nye kreaprojekter hjem, nogle ligger bare, andre bliver værdsat. Blyanter, viskelæder, taperuller, sakse og dimseri ligger i alle mulige skabe og skuffer, og vi køber en rulle tape hver gang en fødselsdag nærmer sig, fordi vi er lidt usikre på, om vi har tape og i så fald hvor det er.
  • Få styr på garn og strikkeprojekter – det siger vist sig selv, at min passion for garn og strik har bredt sig til flere dele af vores hus. Det startede jo bare med en pose garn til en enkelt trøje, men nu begynder det mere at minde om en garnbutik, så det kræver en dedikeret indsats at få orden i det.

De fleste ting, jeg falder over er ting, som er for gamle, i stykker eller uden værdi. Jeg sorterer selvfølgelig, så de går til genbrug eller minimum i de rigtige affaldsspande, men der vil formentlig også være ting, jeg kan sælge eller give videre, hvor de vil gøre glæde os andre.

Find mere inspiration og guides til at få styr på bestemte zoner i dit hjem i serien “Få styr på dit hjem”, eller kig eventuelt for Sanne, som er hammer dygtig til at guide og endda kan bookes som konsulent.

Når jeg nu råber ud til alle jer, at det her er mit mål i 2020, er der mon så nogle af jer, som vil være med til at rydde op?

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

4 comments

  1. Jeg vil gerne være med. Giver nok sig selv, da vi jo snart står overfor en flytning, hvilket jo altid er en god anledning til at få smidt ud?

  2. Jeg har samme forsæt – hos os handler det primært om tøj. Vi skal have sorteret det fra, som ikke bliver brugt, og i børnenes tilfælde, det der er for småt.

    1. Tøj er virkelig også et godt sted at starte, ikke mindst fordi det er mere overskueligt at gå igang med. Rigtig god arbejdslyst med det – måske du ender med at lege med her på sigt – når du har fået smag for det, ha ha. Klem fra Dorte

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.