Udgivet i 2 kommentarer

Et simpelt bullet journal setup 2020

links

Vi starter blogåret med et kig på mit 2020 setup i min Bullet Journal. Generelt deler jeg også lidt tanker om, hvordan jeg går til den løbende planlægning i dagligdagen, så jeg håber bestemt, at du kan bruge dette lavpraktisk indspark.

Venner, rigtig godt nytår! Mon I havde en god aften og har nydt godt af lidt ferie? Det har vi, men jeg har knækket nakken på noget jeg begynder at mistænke som en kold lungebetændelse, så jeg er ikke helt tilfreds disse dage. Nåh, men det skal det i hvert fald ikke handle om, derimod… Det synes at være en god start på året at kigge ned i en ny Bullet Journal, så i dag vil jeg dele mit setup for 2020 med jer.

På den første side har jeg lavet et årligt overblik. Det er meget rart at have ved hånden, så det skulle altså med. Det tager lidt tid at lave, men det er nu ret hyggeligt at sidde der lige så sirligt og skrive numre op. Jeg øver mig i at ramme en pæn skrå-handlettering, og synes det ser helt okay ud her.

Først og fremmest skal der selvfølgelig være en side, som hjælper mig med den løbende madplanlægning. På siden her, som jeg kalder “hofretter”, vil jeg skrive en liste over tilbagevendende retter, som gør vores hverdag nem. I kolonnen til højre vil jeg både notere hvor mange portioner jeg har på lager og gøre mig selv opmærksom på, når der er noget jeg vil have lavet. Måden jeg laver madplan på følger meget nøje den metode, som jeg også beskriver i min e-bog “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”*.

Den blanke side til højre mangler jeg stadig at lave, men det er simpelthen blot til at notere mine børns skoleskema. Det er rart for mig at have, så jeg har ikke overblik over biblioteksdage, gymnastiktaskedage og diverse lektier. Jeg tror godt jeg kan nøjes med at tage halvdelen af siden i brug til skemaet, så der er lige præcis plads nedenunder til at notere de løbende ønsker og gaveideer ned også.

Her har jeg to sider, som jeg påtænker at gen-besøge i ny og næ. Det er dels den månedlige statistik, hvor jeg følger trafikken på mine forskellige kanaler, men også interessen for de produkter, jeg sælger, herunder familiekalenderen*, strikkeopskrifter* og E-bog*

På dette dobbeltopslag har jeg lavet plads til at arbejde med mine egne mål. Målsætninger er super vigtige, når man arbejder selvstændigt, fordi man hurtigt bliver lullet ind i en rutine hvor man bare gør det samme dag for dag. Jeg tror, for langt de flestes vedkommende, at det er væsentligt engang imellem at reflektere lidt over, hvor man har været og hvor man gerne vil hen. Det er altså grunden til, at jeg sætter to sider af til at arbejde med mine mål. Jeg ønsker både at blive bevidst om, hvad jeg kan, men også at have et konkret sted at se på, når jeg i løbet af året bliver forblændet, mister fokus, kommer til at løbe i en anden retning eller simpelthen bare bliver i tvivl, om det skaber værdi, det som jeg går og laver.

Tanken er at skrive mine langsigtede mål ned og ud fra den definere 3 ting, jeg vil arbejde bevidst med for at nærme mig de mål. Hvert af de 3 punkter får en boks hvor jeg kan definere konkrete opgaver, som vil føre mig tættere på mine målsætninger.

Tips til din Bullet Journal

Hvis du selv skal i gang med at lave en Bullet Journal eller hvis du har brug for ny inspiration til den, du allerede kører med, så husk at kigge forbi i hele Bullet Journal kategorien her på bloggen og også på playlisten ovre på YouTube, hvor jeg har delt løbende, hvad min erfaring har været med Bullet Journaling. Der viser jeg også de forskellige layouts jeg har benyttet mig af.

Her finder jeg inspiration til simple Bullet Journal layouts

Sid endelig ikke og tro, at jeg er en kreativ gudinde, som bare har styr på det hele. Jeg ser jævnligt med på youtube for at se, hvordan andre gør, og der er masser af guides og inspiration at læne sig op ad. Både med skrifttyper, printouts og opsætninger. Her er et par af dem, som jeg synes giver mig gode indspark:

  • Journal away som eksempelvis har vist mig setuppet til mine målsætningssider
  • My life in a bullet
  • Plant based bride er ikke min favorit, men alligevel vender jeg jævnligt tilbage til hende, fordi jeg kan plukke små ideer ud fra hendes kreative sider

Jeg påtænker at dele ud af forskellige tips her den kommende tid, tips som det er nemt at plukke fra, hvis du gerne vil starte det nye år op med at få mere styr på hverdagen. Lad mig endelig vide, hvis der er noget bestemt, som du kunne tænke dig at høre mit take på

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Et simpelt bullet journal setup 2020

  1. Tak for inspiration – overvejer selv at gå i gang og give mig selv et kreativt frirum.

    1. Hej Anja.
      Hvis du gør, så start blidt ud med ikke for mange forskellige sider – det kan være en god ide at starte med de sider som hjælper i dagligdagen fremfor selve kalender-delen. Mærk i hvert fald efter hvad du synes er sjovt og giver værdi, så er jeg sikker på, du vil elske det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.