Udgivet i 3 kommentarer

Opskrift på svensk pølseret

opskrift svensk pølseret
opskrift svensk pølseret
links

Hvis der finde en perfekt åbning efter en lidt for lang pause her på bloggen, så må de det være med en opskrift på en ægte hverdags-favorit, nemlig en opskrift på svensk pølseret. Så ballet erklæres hermed åbent …

Det kan være rimelig svært at dokumentere en så basal hverdagsret som svensk pølseret, i hvert fald uden det ser næsten uappetitligt ud. Her forsøger jeg alligevel at inspirere dig til en vaskeægte hverdags-hitter.

Herhjemme har svensk pølseret været fast på madplanen siden vi fik børn, og jeg skal indrømme, at det er en af mine yndlingsretter på lige fod med boller i karry. Opskriften her er faktisk ikke helt i tråd med den originale pølseret, som jeg har lært den i hvert fald, men den er virkelig god, og det er sådan jeg foretrækker at lave den. Jeg tager naturligvis udgangspunkt i den karrypasta, som er med i “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”*, men du kan også sagtens købe en karrypasta.

Opskrift svensk pølseret

Opskrift på svensk pølseret

Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk indisk karrypasta
 • 1 spsk koncentreret tomatpure
 • 1/2 dåse kokosmælk
 • 5 stk kvalitetspølser
 • 8-12 stk kartofler alt efter størrelse
 • 3-4 stk gulerødder
 • 1 stk lille løg
 • 1 spsk olie smagsneutral

Sådan gør du

 • Hak dit løg fint og steg det i olie, tomatpure og karrypasta til det er glasagtigt.
 • Skær imens pølserne ud i mindre stykker på en fingers bredde og skræl kartoflerne og skær dem i tern på samme størrelse som pølserne
 • Når løgene er glasagtige skrues ned for varmen og pølserne brunes under omrøring, så løgene ikke brænder på.
 • Efter et par minutter tilsættes kartofler og kokosmælk, som vendes med grydens indhold.
 • Skræl gulerødderne og skær dem i store tern som tilsættes retten.
 • Rør rundt engang imellem og lad den ellers simre færdig under grydelåg. Sørg for at der ikke mangler væske ved at holde låget på og skrue ned for varmen. Tilsæt lidt ekstra kokosmælk, hvis du synes retten tørrer ind.
 • Når kartoflerne er møre tages låget af og retten får lov at fordampe væske nok til at saucen samler sig til en cremet konsistens og er klar til servering.

Når jeg laver retter som denne, så tager jeg målene lidt på slum. Ofte laver jeg den fordi vi lige har et par pølser eller 4 kartofler til overs og så bliver portionen jo bare det mindre. Det gode ved den slags simpel hverdagsretter er, at man nemt lærer dem at kende og derfor bedre kan spæde til og fra uden at det rigtigt kan gå galt.

Kender du retten mon? Jeg er vokset op med den og antager at alle andre også har den i repertoiret, men så mødte jeg en svensk pige, som sagde hun aldrig havde hørt om den. Måske er der slet ikke så meget svensk over denne pølseret? ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

3 tanker om “Opskrift på svensk pølseret

 1. Jeg er enig, det er virkelig en go’ resteret – der er tit lidt pølser og kartofler i overskud herhjemme, og så kommer der gerne lidt kedeligt restegrønt i. Måske lidt blasfemisk iht originalen, vil nogle mene, men både gulerødder, ærter, svampe eller spinat kan virkelig matche den fint 😀

 2. Jeg har aldrin været den store fan af denne ret, men din lyder spændende, så den skal afprøves i næste uges madplan – tak for inspirationen ?

  1. Spændende hvad du så synes om den – lad mig endelig høre, om du ændrer mening så 🙂 Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.