Udgivet i 13 kommentarer

Opskrift på Sunde veganske morgenmadsmuffins

Opskrift sunde morgenmadsmuffins

Her er din uundværlige opskrift på sunde morgenmadsmuffins med havregryn, banan, blåbær og andre gode sager. De mætter, de er luftige, naturligt søde og de er geniale som hurtig morgenmad, til madpakken eller som eftermiddagssnack. De er i øvrigt veganske og glutenfri også.

Springer du morgenmaden over eller har du et barn, som ikke udviser den største appetit om morgenen? Måske de her morgenmadsmuffins kan rokke lidt ved sulten. I hvert fald smager de godt og indeholder udelukkende gode ingredienser, som lige så godt kunne være fordelt over en skål havregrød.

Der er 162 kcal i 1 morgenmadsmuffin, som indeholder 5 gram protein. Du kan søge den frem på madlog.dk ved at søge på Dorte Baks morgenmadsmuffin

Hvad er en morgenmadsmuffin?

En morgenmadsmuffin er egentlig bare morgenmad, der smager kageagtigt. De er luftige som en super god muffin er det, men der er ingen raffineret sukker i dem og ingredienserne stemmer overens med hvad du gerne vil give din krop af fiber og næring. Titlen snyder måske lidt, fordi de her morgenmadsmuffins kan lige så godt bruges i madpakken eller som en eftermiddagssnack.

Prøv også mine fiberrige morgenmads cookies med chokoladestykker

opskrift veganske morgenmadsmuffins
veganske morgenmadsmuffins opskrift

Se min store guide med life hacks til madpakke-tilværelsen

Opskrift på sunde, veganske morgenmadsmuffins

Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 220 gram bananer meget modne
 • 70 gram juicy dadler
 • 2 dl mandelmælk eller anden mælk
 • 1/2 tsk vanillepulver
 • 160 gram havregryn
 • 70 gram mandler
 • 55 gram hampefrø
 • 1 spsk kokossukker
 • 1 knsp salt
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/4 dl citronsaft
 • 70 gram blåbær evt frosne
 • 10 gram kokosolie

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader
 • Blend havregrynen til mel og gør det samme med mandlerne. (Du kan også bruge 3 3/4 dl havremel og 3/4 dl mandelmel)
 • I en foodprocessor blendes bananer, dadler, mælk og vanillepulver
 • Bland bagepulver, kokossukker, salt, natron og citronsaft i de to melblandinger og tilføj det så til foodprocessoren og kør den til det er samlet til en dej
 • Med en ske vendes hampefrø og blåbær i dejen, som nu fordeles i 12 muffinsforme smurt med lidt kokosolie
 • Bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter, men hold endelig øje med dem. Der er forskel fra ovn til ovn, så stik en pind i midten, når de er gyldne på toppen, for at se om de er klæge. Er de det, så give dem 5 minutter mere

Jeg er fan og tror de ender med at blive en fast tilbagevendende ting herhjemme. Det geniale ved sådan en muffin er, at de er nemme at tage med på farten, og de kan sagtens halveres og smøres med lidt smør, hvis man har lyst til det også.

Jeg endte med at spise 3 på en dag, da jeg havde bagt dem, og den ene af tøserne har også været der flere gange, så noget tyder på, at jeg allerede skal have bagt en portion mere.

Bliver du også tiltrukket af den salgs nemme og lidt mere selvforkælelsesagtige opskrifter? Jeg håber, du har lyst til at dele mig mig, når du har afprøvet opskriften, da det gør mig super stolt og glad, når I andre kan bruge mit input ♥

13 tanker om “Opskrift på Sunde veganske morgenmadsmuffins

 1. Kan hampefrø udelades?

  1. Ja helt bestemt – jeg har lavet dem hvor jeg har brugt sesamfrø i stedet, kokosmel kunne også fungere eller solsikkekerer. Prøv dig frem, blot det ikke er noget, som suger væske til sig, da det vil tage det fluffy element ud af opskriften 🙂 Kh Dorte

   1. SÅ er der handlet ind og de skal bages i morgen ? Rema havde ikke hampefrø, så jeg prøver med kokos og giver lige en tilbagemelding om det bliver godt. Min søn er småtspisende, så jeg håber at kunne lokke disse i ham. Det virker ihvertfald hver gang jeg laver bananpandekager, som også er lutter gode og sunde sager ??

    1. Jeg krydser fingre for at sønnen snupper 1! Glæder mig til at høre hvordan det hele ender 🙂

   2. Men, der står da ikke noget om hørfrømel i opskriften ……..

 2. Kan de laves uden dadler og hampfrø

  1. Hej Jannie.
   I udgangspunktet ja, hampefrø er helt uproblematiske at udelade. Jeg er i tvivl om hvor godt det bliver uden dadler – de tilfører noget naturlig sødme, så jeg ville nok tilføje lidt ahornsirup eller agave i stedet. Prøv, det vil ikke gå helt galt i hvert fald 💪🏼

 3. Mangler der ikke et par æg i opskriften?

  1. Hej Birgit.
   Det gør der ikke nej – det er en vegansk opskrift, så derfor er der ikke æg med. Hørfrømel og vand som får lov at tykne op erstatter ægget, men altså … jeg savner ikke æg i dem. De smager fantastisk og selv min meget kødspisende og konservative papfar kan ikke undvære de her – så prøv dem endelig 🙂

 4. Hej, kan man bruge alm. mælk (hvis nu man ikke er vegetar) og erstatte kokossukker med rørsukker?:-)

  1. Hej Signe – det kan du ja – jeg tør ikke sige om du skal bruge helt samme mængde rørsukker – altså om det bliver for sødt, men prøve dig frem – jeg ville ikke være bange for at erstatte i hvert fald 🙂

 5. Kan de fryses? 🙂

  1. Hej Helene – ja det kan de sagtens – jeg fryser dem altid ned og giver dem 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen direkte fra fryseren. Jeg håber, du bliver glad for dem – lad mig endelig høre, hvad du synes om dem 🙂 Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.