Planlægningstip til nemt familie-overblik

familiekalender med madplan
links

Mangler du og din familie overblik over hinandens aftaler og aktiviteter, så er det altså på tide at få indført en simpel familiekalender. For at have overskud til alt det sjove, så skal de basale ting i hverdagen fungere, sådan er det! Her viser jeg, hvordan vi tilpasser familiekalenderen til vores behov, så den både viser madplan, huskere og aftaler.

Venner, jeg har længe lovet at give et konkret eksempel på, hvordan jeg bruger vores familiekalender til løbende planlægning og madplan, så det er altså emnet i dag. Jeg tager naturligvis udgangspunkt i Familiekalenderen fra webshoppen*, som fordi vi er 4 familiemedlemmer nemt kan omdannes til et komplet overblik med madplan og en “øvrigt-kolonne”.

Sådan personliggør du din familiekalender

Til min egen planlægning bruger jeg jo primært min Bullet Journal, men i forhold til at skabe et komplet og aktuelt overblik for hele vores familie, så tilpasser jeg familiekalenderen* en smule:

  • Først og fremmest highlighter jeg lørdage og søndage
  • Dernæst benytter jeg den første kolonne til madplan
  • De næste 4 kolonner bliver til familiemedlemmernes aktiviteter
  • Sidste kolonne bruges til at huske på vigtige ting, eksempelvis fødselsdage og dage med skolemad
familiekalender 6 navne

For os giver det mening at det store fælles overblik for hele familien gøres visuelt og synligt i køkkenet, hvor alle kan følge med. Det er primært mig, der udfylder opsætter og udfylder kalenderen, men løbende når manden får aftaler ind, så skriver han dem også på her.

Børnene kigger også med, da de godt kan lide at tælle med i forhold til arrangementer, de glæder sig til, hvornår de får skolemad og ikke mindst vores MADPLAN. Står der ikke noget på madplanen, så er det simpelthen det første spørgsmål jeg får, når de kommer hjem – har du mon også sådan et barn?

Madplan og familiekalender

Har du ikke Familiekalenderen, så brug en anden eller køb den her*. Der er 6 kolonner, så enten kan den jo udfyldes med 6 navne eller tilpasses præcis som du har behov for. Du kan eksempelvis også laven den ene kolonne om til en slags tracker, hvor du sætter kryds for at følge noget bestemt. Jeg selv tracker i perioder mit vand-drikkeri, det kan også være træning, eller som nu hvor jeg smider en ting ud hver dag.

Jeg tror da i øvrigt snart, I skal have en status fra mig vedrørende det der udsmidningsprojekt – er der nogle af jer, som stadig leger med mon? Klem fra Dorte ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.