Sådan bruger du vokspapir i køkkenet

vokspair eller stof med bivoks
stof med bivoks i stedet for staniol
links

Har du lyst til at droppe staniol og madfilm i dit køkken? Måske har du allerde kendskab til vokspapir, måske er du skeptisk? Her er min personlige erfaring fra de første par uger uden staniol og madfilm og med vokspapir som alternativ.

For et par uger siden valgte jeg at udvide varesortimentet i min lille webshop. Jeg har længe haft et ønske om at gøre hverdagsrevolutionerne mere tilgængelige for jer, som læser med, så jeg er faktisk super stolt og glad for at kunne forhandle nogle æstetiske og miljøvenlige alternativer til jeres køkkenrutiner og food preps.

For så vidt angår det voksede stof, som kaldes vokspapir, så har jeg længe luret på det, men ærligt været i tvivl om, det var noget jeg kunne vænne mig til at bruge. Længe har jeg haft dårlig samvittighed over staniol og madfilm, men ikke formået at få det helt ud af mit køkken, så lad mig her dele med dig, hvordan de første uger med vokspapir er gået herhjemme.

Hvad er vokspapir?

Vokspapir er i virkeligheden stof, som har fået en tynd belægning af bivoks. Man kan sagtens lave dem selv, men det kræver selvfølgelig at man køber både bivoks* og har stof samt at man gider stå med arbejdet med at stryge det på, og ærligt talt, så kan det ikke betale sig i forhold til blot at købe dem. De findes i mange varianter, også veganske, hvor der ikke bruges bivoks, men disse fra Haps Nordic er altså dem, som jeg har valgt at bruge og også dem, jeg vælger at forhandle i min webshop. Du finder vokspapiret i pakker med 3 størrelser i enten brændte farver eller blå farver*.

vokset papir med bivoks

Sådan bruger du vokspapir

Det voksede stykke stof føles umiddelbart stift og utiltrækkende, men starks du krøller det sammen i hænderne vil varmen fra dine hænder blødgøre det, så du nemt kan stramme det omkring din tallerken, skål eller endda rugbrødsmadderne til madpakken.

Efter brug rengøres de nemt med en kølig våd klud og evt. lidt sæbe (det skal dog være en ikke-alkoholisk sæbe, da du ellers slider voksen af). Voila!

vokset papir til køkkenet
vokspapir til madpakker

Så hvordan er det gået for os herhjemme med vokspapir? Ærligt, jeg har slet ikke haft udfordringer med det, men manden skal lige overbevises, og eftersom det ofte er ham, der laver madpakkerne, så har der på familieplan været et par svipsere. MEN, der bliver ikke købt mere staniol, så når vi løber tør, så er han vel nødt til at vænne sig til det? Det er også også med en indkøringsperiode, og jeg er faktisk rimelig sikker på, at vi alle nok skal vænne os til det. Det eneste tidspunkt, hvor jeg blev i tvivl om, hvad jeg skulle gøre som alternativ til staniol, det var da jeg skulle lave bagekartofler. Lisbeth grinte så af mig og fortalte at man altså sagtens kan lave bagekartofler uden staniol, ha ha. Det må jeg lære.

Hvis du vil prøve kræfter med vokspapir, så har jeg lavet en rabatkode, som giver dig 10% på vokspapir i webshoppen. Rabatkoden Vokspapir10 gælder til på onsdag eller så længe lager haves.

Jeg hører rigtig gerne fra dig, hvis du har erfaring eller tips, som du kan dele med os andre og bliver selvfølgelig også mega glad, når du tagger mig på Instagram, så jeg kan se dine preps

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.