havregrynsboller med grøntsager

opskrift havregrynsboller med grøntsager

Din nye yndlingsbolle er en opskrift på havregrynsboller med masser af skjulte grøntsager i. Den får du her, så du kan bage dig til en mæt og glad mavse.

Lige for tiden bager jeg konstant de her grove boller, som er en glutenfri havregrynsbolle stopfyldt med grøntsager. En enkelt bolle indeholder faktisk bare 145 kcal og mætter utrolig godt, så den fungerer genialt som morgenmad eller frokost, når det skal være lidt hurtigt og nemt.

En anden måde at bage boller på

At bage glutenfrit er i sig selv en anerledes proces end mange er vant til, men når du så samtidig vil propfylde dejen med grøntsager, så føles processen altså bare helt anerledes. Resultatet skal nok blive godt, det lover jeg, så find tilliden frem og følge opskriften step by step.

Jeg skifter mellem at blende alle grøntsager og at lade nogle af dem være finthakkede a la grøntsagsris, begge dele fungerer, men det er den mere blendede udgave, som børnene kan lide. Det er jo nok fordi grøntsagerne skjules helt på den måde. Jeg er typen, som altid har grøntsagsris i fryseren. Ofte er det en blandet portion, som jeg laver af de grøntsager, som skal ud af køleskabsskuffen før det er sent. Jeg optøer dem blot en smule, inden jeg bruger dem i opskriften her, og det går fint.

opskrift grovboller med grøntsager
opskrift grøntsagsboller

Opskriften her er en videreudvikling af hverdagsbrødet fra min e-bog “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”, som du kan købe for bare 55 kroner. Bogen giver dig hverdagsvenlige opskrifter, tips til at klargøre måltider og grøntsager i forvejen og håndgribelige råd til god hverdagsplanlægning.

opskrift glutenfri grovboller med grøntsager

Opskrift på havregrynsboller med grøntsager

Antal: 20 stk
Kalorier: 145kcal

Ingredienser

 • 25 gram gær
 • 2 dl lunken vand
 • 2 spsk akaciehonning
 • 1 tsk salt
 • 400 gram kogt sød kartoffel
 • 2 dl mælk
 • 1/4 tsk kardemomme
 • 200 gram havregryn, som blendes til mel
 • 150 gram havregryn, finvalsede
 • 300 gram fuldkornsrismel
 • 2 dl grøntsagsris gerne blandet broccoli, blomkål, spidskål, gulerød

Sådan gør du

 • Start ved at opløse gæren i lunken vand med honning og salt
 • Blend kogt sød kartofel med mælk og kardemomme og grøntsagsrisene. Du kan sagtens undlade at blende grøntsagsrisene for i stedet at blande dem i dejen, så får bollerne en mere grov tekstur, hvor du "møder" grøntsagerne
 • Bland det hele sammen i en stor røreskål
 • Blend den portion havregryn, som skal gøres til mel og hæld melet i røreskålen sammen med rismel og finvalsede havregryn.
 • Rør nu dejen grundigt sammen og lad den hvile i 40 minutter. Vær opmærksom på at dejen ikke hæver som en klassisk bolledej, men den vil blive mere luftig efter hviletiden
 • Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader
 • Med en ske formes ca. 20 boller som fordeles på 2 bageplader med bagepapir
 • Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter uden de bliver mørke. Du kan banke dem på bunden for at fornemme om de er færdige (hvis de lyder hule)

Mæt og sund med en enkelt bolle

En bolle som den her indeholder ca 145 kcal og er super fiberrig. Den smager fantastisk lun med smeltet smør og ost, men jeg bruger den også som frokostbolle med forskelligt protein-pålæg og smøreost.

Selvom der er mange grøntsager i bollerne, så føles de ikke som sådan grove, synes jeg. Det er selvfølgelig fordi grøntsagerne skjules i dejen. Jeg spiser en enkelt bolle og føler mig mæt i lang tid, hvilket jo også betyder, at jeg ikke går på rov i køkkenskufferne kort tid efter mit måltid.

Det er selvfølgelig lidt i en anden boldgade end morgenmadsmuffins, men eftersom I har været så vilde med dem, tænker jeg at de her boller sagtens kan blive populære hos jer også. Husk endelig at dele med mig, hvis du bruger mine opskrifter – det gør mig så sindssygt glad og stolt ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.