Udgivet i Skriv en kommentar

Opskrift på marengs som regnbue figurer #detblivergodtigen

regnbue marengs
det bliver godt igen regnbue
links

Det skal være lidt sjovt her til weekenden, så her får du en opskrift på marengs, som du kan lave fine marengsfigurer af. Advarsel, du vil spise dig til en sødmefuld kvalme, når først de har indfundet sig i dit køkken, så lad det ikke blive en vane.

Det bliver godt igen. Det skriver alle og jeg tror det også. Jeg tror, det bliver rigtig godt igen, men måske godt på en anden og ny måde – og måske det ikke bliver godt for alle på samme tid. En ting, jeg har lært af livet dog, det er selv den værste spand møg, ender med at blive til gødning – man kan altid rejse sig og vide sig klogere, stærkere og mere viljestærk. Det skal vi huske.

I sidste uge lavede vi marengs, som vi udformede som regnbuer og skyer. De blev simpelthen SÅ gode, og de var ufatteligt nemme at lave, så det kunne jo være et weekend-projekt for nogle af jer derude?

marengs regnbue sky

Opskrift på marengs til marengsfigurer

Antal: 2 plader

Ingredienser

  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk eddike

Sådan gør du

  • Tør en røreskål og dit piskeris af med eddike eller citron, så der ingen fedtrester er
  • Pisk æggehviderne til de begynder at blive stive
  • Tilsæt lidt sukker ad gangen, mens der piskes ved medium styrke
  • Når al sukker er hældt i tilsættes eddike og der piskes i yderligere 3-5 minutter
  • Tænd ovnen på 100 grader C, men tag bagepladerne ud inden
  • På et stykke pagepapir lagt på den kolde bageplade sprøjtes marengsen nu fra en sprøjtepose til den ønskede form. Det kan være reder, klatter eller sjove figurer. Ønskes flere farver deles marengsen op i flere skåle, hvor du rører lidt frugtfarve i til den ønskede nuance.
  • Bag marengsfigurerne i ovnen i 20 minutter. Sluk så ovnen og lad dem stå i yderligere 40 minutter – obs! Åbn ikke ovnen undervejs!

Til farverne i vores regnbuer har jeg brugt orange, lyserød og blå frugtfarve. Den lilla nuance er lavet ved at blande lyserød og blå. Køb evt. dette sæt med 8 farver frugtfarve*, så er der lidt at lege med.

Det har var jo sidste weekend, så denne weekend har vi nye sjove projekter herhjemme. Måske noget der også lander her på bloggen i løbet af næste uge? Man ved jo aldrig …

Jeg håber, I har lyst til at dele med mig, hvordan jeres bageforsøg går derude. Jeg bliver drøn-glad for at se med i hvert fald ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.