Opskrift på lækre Pizzaboller med pepperoni

opskrift pizzaboller med pepperoni og ost

Tænk på en god luftig bolle med sprød skorpe. Tænk så det saltede ind fra en god pepperoni og bland de to. De her pizzaboller er super lækre, sprøde og luftige, og de er ganske simple at lave. Her kommer en opskrift på lækre pizzaboller med pepperoni og ost.

Om det er for at have noget på lager til madpakkerne eller bare fordi de smager godt, så er de her boller simpelthen et hit. Du kan sagtens varme dem og spise dem med skinke og ost, men du kan også lave ovnbagte bruschetta eller minipizza ud af dem. Herhjemme kommer der en halv pizzabolle med i madpakken engang imellem. Mums.

Det her er en nem opskrift på pizzaboller, som giver dig muligheden for at få udnyttet de tilbageværende skiver pepperoni og ost fra en pizzaaften. Mon vi er de eneste, der brænder inde med de ingredienser, når vi har lavet pizza? Pepperoni er super godt i bolledejen og tilfører en dejlig saltet indsprøjtning til bagværket, og det er helt op til dig selv, hvor lidt eller meget du vil have i dine pizzaboller.

pepperoni pizzaboller opskrift
pepperoni pizzaboller opskrift
pizzaboller opskrift

Opskrift på pizzaboller med pepperoni og ost

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 4 dl hvedemel
  • 3 dl vand lunken
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5-2 dl revet mozzarellaost
  • 12-15 skiver pepperoni
  • 1/2-1 dl mel til æltning og formning af bollerne

Sådan gør du

  • Opløs gær, sukker og salt i det lunkne vand
  • Kør havregrynene til mel i en blender
  • Når gæren er opløst tilsættes olie, havremel og hvedemel, hvorefter dejen røres grundigt til den begynder at samle sig
  • Snit pepperoni i helt små tern. Brug det antal, som du har lyst til og gem evt. nogle hele skiver til at pynte bollerne med
  • Rør pepperoni og ost i dejen og stil den til hævning i 30 minutter
  • Tag dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Form så 12 lige store boller, som lægges på en bageplade med bagepapir
  • Tryk bollerne let i midten med en tommelfinger, så der bliver en forsigtig fordybning. Placér så lidt revet ost og en pepperoni-skive
  • Lad dem efterhæve i 15 minutter og bag dem så midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Du kan vende dem og banke dem på undersiden. Lyder den hul er bollerne færdige.

Und dig selv en smagsprøve, når de lige kommer ud af ovnen. Lyden af sprød skorpe er ikke til at modstå og den smager altså godt helt frisk. Jeg fryser dem gerne ned i portioner, så jeg kan tage et par stykker op ad gangen. En hurtig tur i ovnen gør dem sprøde igen.

Prøv eventuelt også at lave pølsehorn med dejen i stedet for at forme boller. Det kan du sikkert godt se for dig som en lækker hapser til sommerens picnics eller til børnenes madpakker?

Jeg sender dig på weekend med alle de bedste ønsker. Forhåbentlig holder det gode vejr, så vi kan nyde vores haver en smule, eller for de af jer i lejlighed måske en tur ud i det gode vejr også. Pas på jer derude, klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.