Udgivet i 7 kommentarer

Fra vindue til lækker terrassedør

Nu siger jeg ikke, at jeg decideret har plaget manden i 3 år, men måske har jeg venligt påpeget, hvor fantastisk en løsning det ville være med en terrassedør fremfor vinduet i stuen. Her fortæller jeg om, hvordan vi gav ideen liv og bestilte en billig terrassedør online uden problemer i processen.

Jeg siger heller ikke, at han decideret var modvillig på ideen, måske bare lidt overvældet over projektets omfang. Der skulle flyttes en radiator, laves hul i muren med alt hvad der medfølger af håndværk og reparationer. Og det må jeg da give ham ret i – der er mange jobs i processen, som man skal huske at tænke ind, men jeg er bare ikke typen, der ser begrænsninger, og da det kom til stykket, så er der jo ingen tvivl om, at vi tog den helt rigtige beslutning. Den dør er FANTASTISK!

Nu er vi helt igennem glade for valget af dør med “sprosser” og det lille ovenvindue, der giver ekstra kig til himlen, selvom overvejelserne til at begynde med gik i flere retninger. Eksempelvis overvejede vi ganske kort skydedøre, som jeg elsker, fordi de virkelig åbner huset op mod terrassen. I sidste ende var det dog denne mere traditionelle dør, som vi synes passer til vores murermestervilla, og vi er glade for den beslutning.

Vi undersøgte flere mulige leverandører af døre, ikke mindst har jeg holdt løbende øje med diverse brugt-forhandlere. Sagen er bare den, at det er svært at finde en brugt dør som lige præcis passer til det mål, man nu engang står med i sit eget hus. Vi holdt os til de højde- og breddemål, som vores tidligere vindue havde, fordi vi på den måde undgik at skulle ændre i buen, som er muret ind over vinduet på ydersiden.

Prismæssigt bliver det hurtigt dyrt, når man skal have lavet ting på særlige mål, og derfor blev vi hurtigt interesserede i at tale med rådgiverne hos Vinduesgrossisten, som tilbyder billige døre, vinduer og forskellige terrassedøre i en god kvalitet. Du designer faktisk selv din dør online og så producerer de døren efter dine ønskede mål. Vores dørhul var for højt til deres anbefalende dør-mål, men jeg talte med dem i telefonen, hvor vi fællesskab fik talt os frem til løsningen med det faste vindue over døren. Det var virkelig rart at tale med et kompetent menneske, som kunne forklare mig ting og afklare de mange spørgsmål jeg sad med før jeg turde lægge en bestilling. Så selvom det er billigt, medfølger der altså alligevel personlig rådgivning, og prisen afspejler således ikke manglende kvalitet eller sjusk, derimod at de bestiller direkte hos fabrikanten og dermed springer fordyrende mellemled over. Det er ren win!

Fakta om vores terrassedør

Vores dør endte med at blive en dobbelt terrassedør med 5 glasfelter og et ovenvindue. Vi valgte hvidmalet træ og 2-lags lavenergi-vinduer (energiklasse B) med en indfarvet aluglasliste. Desuden valgte vi bundtrin i hårdttræ, som altså ikke er malet.

Dertil åbnes dørene udad og vi har fået sat ekstra hængsler på, sådan at døren kan åbnes op ad væggen.
Før døren blev sat i så stuen sådan ud. På billedet kan du se, hvor radiatoren tidligere var, og det giver i høj grad syn for sagen i forhold til hvor meget lys, vi har fået ind med den nye dør
Efterbilledet siger vist det hele
også fra haven giver det mening med døren, som får grænsen mellem inde og ude til at flyde sammen

Vinduesgrossisten har et bredt udvalg af vinduer og terrassedøre til gode, fornuftige priser, så kig endelig forbi dem, hvis du står overfor en lignende renoveringsproces.

Jeg håber, at det her indlæg har givet svar på dine spørgsmål. Jeg har fået rigtig mange spørgsmål og kommentarer og fornemmer, at det her er noget, som mange rent faktisk går og drømmer om. Jeg udgiver i næste uge et blogindlæg mere, hvor jeg prøver at komme lidt mere ned i processen, så du forhåbentlig bedre kan forestille dig, hvad det reelt kræver at gå igang med. Klem fra Dorte

7 tanker om “Fra vindue til lækker terrassedør

 1. Det ser fantastisk ud. 🙂 Det bliver I glade for.

  1. Jamen det er vi allerede – vi skulle jo have gjort det for længe siden 🙂 Du må have en god weekend, kh Dorte

 2. Godt I gjorde det! Det ser fantastisk ud. ????

 3. Hej 🙂
  Hvad er målet på jeres dør? Den er super smuk!

  1. Tak for det, vi elsker den virkelig – til gengæld kan jeg ikke huske de eksakte mål, og den blev netop også fremstillet på de mål, som ville passe for os, da vi ønskede at bevare den indfatning, som eksisterede fra vinduet 🙂

 4. Kære Dorte,
  Vi har netop købt hus, og står i samme situation, da vi også har et vindue, som vi ønsker at lave til en terrassedør, og hvor er jeres bare flot! Vi er dog lidt i tvivl om pris for hele processen, så måske du kunne give os et pejlemærke?
  På forhånd tak ☺️

  1. Hej Simone.
   Deler gerne lidt mere konkret, men kan du i så fald lokkes til at sende mig en mail i stedet, så jeg ikke skal oplyse den slags her i kommentarsporet? Min mail er hello@dortebak.dk 🙂 Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.