Udgivet i Skriv en kommentar

Marstal Camping og de magiske solnedgange

Ærø-1601

Henover Pinsen tilbragte vi 3 dage på Marstal Camping, og det har vækket stor interesse hos mange af jer. Jeg tænker, jeg vil prøve at tydeliggøre her, hvordan campingpladsen fungerer og ligger placeres. Måske du overvejer en tur til Ærø henover sommeren, så på den måde kan du bedre fornemme og campinglivet er noget for dig.

Marstal Camping ligger selvsagt i Marstal på Ærø. Selve campingpladsen er i fin stand og en hyggeligt, ikke så stor plads. Det betyder, at rammerne er rolige og velfungerende med de ting, der skal være på en plads og uden en masse ekstra luksus. Til gengæld kan man sige at den helt store luksus består af de rene natur-omgivelser og den stilfærdige imødekommenhed der er blandt pladsens andre beboere.

Jeg ved, der stadig er enkelte hytter ledige i sommerferien, så skynd dig at tjekke dem ud, hvis overvejelsen er der

Vi boede i en af deres såkaldte Marstal-hytter, som vist også går under tilnavnet komfort-hytterne. De rejser sig grafisk mod himlen og ligger placeret, så man kan nyde udsigten til havet og resten af pladsen. De fleste af dem ligger endda tæt på pladsens fodboldbane, hvilket jo kan være en fordel, når man selv vil hænge ud på terrassen og stadig holde øje med ungerne.

Marstal Camping er for få måneder siden blevet købt og overtaget af et yngre par, som har valgt at flytte familien til Ærø for at forfølge drømmen om at drive en campingplads. Noget af det første de har gjort klar til sæsonen, det er den lille cafe ved indgangen til campingpladsen, hvor de sælger billig barista-kaffe to go, morgenbrød, is og delikatesser.

Du kan sejle direkte til Marstal fra Rudkøbing eller du kan tage færgen fra Svendborg til Ærøskøbing og køre de 12 km videre til Marstal. Selv

Stranden og omgivelserne ved Marstal Camping

Marstal Camping ligger helt tæt ved strandkanten med direkte kig over vandet fra mange af pladserne. Mellem de yderste pladser og vandet er der en lille mark, hvor der går køer og græsser, hvilket er virkelig hyggeligt og på en måde beroligende. Langs marken er en sti, hvor der gåes tur med hunde og løbes, og går du selv ned til venstre på pladsen, så kan du gå på en lille natursti langs køer og direkte ned til stranden. Følger du stranden bare 100 meter længere, så står du på Eriks Hale, som er en landtange med strand på begge sider og med et par håndfulde af de famøse og farverige badehuse. Strandene er gode badestrande og især den, der vender ind mod havnen er børnevenlig og mere lun i temperaturen, fordi der er lavvandet og mindre strøm.

Fortsætter du gåturen fra Eriks Hale ind mod Marstal, så er du indenfor 10 minutter ved havnen og byen. Marstal har en virkelig fin havnestrækning med både lokale fiskerbåde, lystbådehavn og færgeleje, så alene havnemiljøet er altså værd at hænge ud i. Byen er også en lille hyggelig størrelse med et hovedstrøg med diverse butikker og spisesteder og så selvfølgelig de mange klassiske ø-huse med gul maling, stokkeroser foran og små anneks.

Nu har jeg jo lokket med en påstand i overskriften om nogle magiske solnedgange, så dem skal du selvfølgelig ikke snydes for. Jeg slutter indlægget om Marstal Camping af med billederne af den aftenhimmel, som vi 3 aftener i streg kunne vi nyde direkte fra hytten på campingpladsen. Det kan man jo ikke være utilfreds med, vel?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.