Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan gør du ærmegabet ekstra fint på din Simpel Sommerbluse

links

En af den absolut nemmeste strikkeopskrifter jeg har i webshoppen, det er Simpel Sommerbluse. Jeg synes, den er rigtig skøn som hverdagsbluse til højtaljerede nederdele hele sommeren og det super bløde bambusbomuld* er og bliver en skøn overflade på huden, selv på en varm sommerdag.

Jeg selv kan godt lide at tilpasse ting – det er trods alt en af fordelene ved at sy og strikke sin egen garderobe – så her vil jeg vise dig 2 måder, du kan opgradere din Simpel Sommerbluse på, nemlig med en simpel rib i ærmegabet eller med en lidt mere avanceret krøs-detalje, som giver blusen en feminin afslutning.

Køb strikkeopskriften til Simpel Sommerbluse her

Sådan laver du krøs-ærmer

Princippet bag en krøs-detalje er ret simpel. Du bliver ved med at tage ekstra masker ud, sådan at dit udgangspunkt bliver udvidet til flere masker end du har slået op. Uden at optælle et maskeantal, så er her en forklaring af, hvordan du går igang:

  • Slå masker op i ærmegabet ca. 5 cm fra armhulen på begge sider. Slå altid maskerne op fra retsiden. (Tæl op hvor mange det bliver, så du kan lave det næste ærme magen til)
  • Strik 1 pind vrangmasker fra vrangsiden
  • Næste pind er en retpind. Strik nu 2 masker ret, og begynd så at tage 1 maske ud i hver maske frem til der er 2 masker tilbage. Dem strikke du ikke, men vender blot arbejdet. Du kan i denne video se, hvordan du laver udtagning i retstrik
  • Strik nu vrang indtil der er 5 masker tilbage, dem strikker du ikke, men vender blot arbejdet.
  • Strik nu en retpind med udtagning i hver maske indtil 5 masker før det punkt, hvor du vendte arbejdet sidst.
  • Strik nu vrang hele vejen til den sidste maske og vend arbejdet
  • Strik nu 2 masker, luk den ene maske af og fortsæt på denne måde, til alle masker er lukket af.

Lav det andet ærmegab på samme måde.

Ribstrikket ærmegab

Slå masker op i hele ærmegabet, hvor antallet kan deles i 3. Strik nu 2 ret og 1 vrang skiftevis til din rib har fået den bredde, som du ønsker for blusen. Gentag på det andet ærme.

Jeg håber, du kunne bruge det her lille tip. Det kan jo i princippet overføres til alverdens ærmegab, så leg med det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.