Udgivet i Skriv en kommentar

Guide til Marstal på Ærø

I denne lille guide til Marstal på Ærø deler jeg stemningsbilleder fra vores besøg og fortæller om de steder og attraktioner, som jeg synes er værd at bruge tid på.

Jeg havde egentlig tiltænkt at det her skulle være 1 indlæg med en guide til hele Ærø, men jeg har måtte sande, at jeg har fo meget på hjerte. Jeg prøver derfor at dele guiden op i portioner, så det bliver mere overskueligt for jer andre at plukke informationer om det, som er relevant for netop jer. Jeg starter med en lille guide til Marstal.

Du kører med øens busser ganske gratis, så denne sommer, hvor det også er gjort gratis at gå ombord på Ærø-færgerne, så kan du altså få en rigtig fin dag på Ærø og bruge pengene på deres restauranter, seværdigheder og butikker i stedet for på transporten. Den gratis bus-transport er altså aktuel uanet om der er pandemi eller ej.

Mini guide til Marstal på Ærø

Marstal er en hyggelig lille by med en ganske stor havn. Faktisk vil jeg sige, at der er 2 havne, selvom de jo reelt ligger i forlængelse af hinanden. Der er den ende, hvor færgen fra Rudkøbing kommer ind, og så er der lystbåde-enden, hvor også fiskerne holder til. Begge ender er hyggelige. Der er bare noget rart ved at sidde på en bænk og skue udover en havn, hilse på bådene, som kommer ind og nyde at blikket rækker langt. Det kan virkelig noget godt for mig personligt i hvert fald!

Det er i øvrigt nævneværdigt at færgen Rudkøbing-Marstal er en såkaldt “folkefærge”. Det betyder, at omkring 1900 lokale aktionærer har rejst 55 mio kroner til at bygge en ny færge for at kunne genoptage ruten efter at det kommunale rederi Ærøfærgerne for nogle år tilbage flyttede deres færge til Ærøskøbing og dermed nedlagde ruten til Marstal.

Selve byen er også fin og har flere hyggelige gader. Hvis jeg spørger mine børn, hvad der var godt ved Marstal, så var det at der er god is – det vil nu nok være deres målestok for enhver destination, så det tør jeg ikke stå på mål for. Der var dog flere is-butikker og især den på hjørnet af Kirkestræde og Nørregade så hyggelig ud, men vi nåede aldrig at smage deres is – giv endelig en melding tilbage til mig, hvis du har smagt deres is.

Butikslivet i byen er hyggeligt, og som så mange andre steder på Ærø, så er det stemningen fra de lave gul-malede huse, som sætter stemningen for alt andet. Når du går rundt og mødes af stokroser, lavendler, små udhuse med rødt tegl og mini-forhaver, så får man ærligt talt bare lyst til at flytte herover og leve med et andet tempo end det, de fleste af os kender fra vores hverdag.

Kigger man tilbage i historien, så er Marstal vokset på baggrund af lyssky forretninger, fordi man i tidernes morgen (her er vi altså helt tilbage i 1600-tallet) ikke måtte handle andres steder fra end Ærøskøbing. Det ligger i navnet, at man er en købsstad eller ikke). Tiderne har heldigvis ændret sig og i dag er der masser af lovlige aktiviteter i Marstal, som vist er øens mest aktive by med mange børn og unge og deres familier.

Ærø-1650

Værd at se, når du er i Marstal

  • En tur ud til Eriks Hale og de hyggelige badehuse. Husk at hapse en god to go kaffe med i hånden fra Marstal Camping, som ligger lige ved halens start. Du kan se mere fra både Marstal Camping og Eriks Hale i dette indlæg
  • Marstal Søfartsmuseum, som ligger midt i byen, skulle være en fin oplevelse, som giver indblik i søfartshistorien og dens indvirken på byen og øen
  • Er du historisk interesseret, så kan du booke en byvandring med en af byens beboere, som har rødder langt tilbage. Det er en 2 timers vandring, hvor der vises og fortælles en hel masse. Læs mere om byvandringen og hvordan du booker den her.
  • Da jeg ikke personligt kan lægge hovedet på blokken i forhold til, hvor man skal spise, så henviser jeg i stedet til Trip Advisors ranking af Marstals spisesteder her
  • Marstal Kirke ligger helt centralt i byen og er virkelig smuk. Det er ikke fordi vi plejer at bruge meget tid på kirker, men vi går ofte ind og ser dem, hvilket har noget rart over sig på lige fod med andre historiske bygninger. Kirken var lukket, da vi var der, så vi så den kun udefra, men det i sig selv er fint, fordi den ligger så smukt placeret

Som en lille sidenote, så kan jeg med glæde fortælle at jeg også spottede flere genbrugsbutikker, og den slags er jo altid et besøg værd, hvis de har åbent.

Har jeg glemt noget? Skrive endelig til mig, hvis jeg har glemt noget, som du synes burde være med i den her lille guide, så tilføjer jeg gerne lidt til listen ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.