Udgivet i 12 kommentarer

Brug dine mohairrester til en Simpel Raglan Tee

links

Det er lige pludselig noget tid siden, at jeg har delt lidt strikke-glæde her på bloggen, men det betyder bestemt ikke at der ikke er gang i strikkeriet ude i min virkelighed. Tværtimod faktisk, og jeg har da også for nylig tilføjet en ny kategori til webshoppen med strikke-tilbehør, hvor du bl.a. kan finde fine strikkemarkører, som jeg har lavet med smykkedele.

Generelt må du gerne forvente mere strikkeindhold her, men jeg oplever, at det er føles lidt tungt at nedfælde en masse ord på bloggen lige for tiden. Jeg tror på en eller anden måde, at det giver mig mere at dele noget visuelt frem for en masse ord, og derfor bliver Instagram hurtigt et bedre medie for mig i øjeblikket.

Ikke desto mindre kan jeg også mærke, at det er noget jeg gerne vil fastholde – både fordi jeg elsker min blog og gerne vil holde liv i den med de forskellige temaer, som nu engang har fyldt her, men faktisk også for at give mig selv lov til at dvæle lidt længere tid ved nogle ting. Det med at dele noget visuelt er jo også lig med at det er “hurtigere overstået”, og selvom det er dejligt med et hurtigt fix, så er det altså virkelig også sundt for mig med lidt langsommelighed i ny og næ.

Jeg har lavet et kampagnetilbud, hvor du køber alle mine strikkeopskrifter for 269,- kr. Du kan se nærmere herom her og tilbudet gælder til og med den 17. oktober 2020

arkiv-2137
Simpel raglan tee strik med rester af silk mohair

Få brugt dine rester af Silk Mohair

I dag vil jeg rette din opmærksomhed hen på Simpel Raglan Tee, som jeg udgav i foråret i forbindelse med min online strikkeskole. Jeg havde lyst til at udvikle en virkelig simpel opskrift, som kunne danne grundlag for step 2 på onlineforløbet, hvor flere af de super seje elever kom i mål med at strikke Chunky Drømmesweatre (jeg er stadig helt høj af begejstring over deres projekter!!)

Anyway, Simpel Raglan Tee er en god basisbluse, som man sagtens kan vælge at strikke længere ærmer på, hvis man ønsker det, men jeg selv har fortsat kun strikket den som kortærmet. Jeg har både strikket en i Alpakka Uld og Duo fra Sandnes (se begge garner her), men denne, som jeg nu er igang med er altså strikket i rester fra skabet.

Jeg tager udgangspunkt i en tråd Drops Baby Alpaca Silk i farven natur/pudder* (råhvid) og så silk mohair, som jeg strikker 1-2 tråde af. Jeg har flere steder ladet 2 farver silk mohair overlappe hinanden, så jeg går ikke så super meget op i, om der er 1 eller 2 tråde silk mohair.

Jeg vurderer løbende, hvilken farve mohair, jeg ønsker at flette ind og knækker bare et stykke af, som jeg strikker med. Jeg kommer ikke til at hæfte enderne på bagsiden, derimod klipper jeg dem bare af og skyller blusen op. Man kunne også vælge at lave en mohairnøgle med resterne, men det har jeg alt for stort kontrolbehov til at kunne arbejde med, ha ha.

Ulempen ved at arbejde med mange rester, det er at man ikke lige har projektet med i tasken. Til gengæld er der noget rart over at have en skål fuld af flotte farver, som man kan sætte sig med, når man rigtig har tid til at slappe af med strikketøjet.

Nåh, nu vil jeg hoppe på weekend med det seneste pressemøde fra regeringen i ryggen, og jeg tænker da umiddelbart, at vi skal strikke os gennem vores anti-sociale efterår, hvad tænker du?

12 tanker om “Brug dine mohairrester til en Simpel Raglan Tee

 1. Hej Dorte.

  Er vild med din Simple Raglan Tee, hvor du bruger mohairrester. Har selv en del og vil forsøge.
  Farven i din rib er SÅ fin, så jeg er nysgerrig på hvilken farve mohair du har strikket sammen med det gennemgående cremefarvede garn. Har søgt på forskellige garner, men synes ikke jeg kan finde den rigtige.

  1. Hej Annette. Hvor dejligt! Jeg har strikket med Tilia Latte fra filcolana sammen med råhvid baby alpakka silk fra Drops 🙂

 2. Hej Dorte
  Ved du hvor mange nøgler baby alpakka silk der går til en xl?

  1. Hej med dig – åh jeg ved det ikke rigtigt. Jeg kan ikke engang huske hvor meget jeg brugte på min her men jeg kan lige prøve at veje den for at få en indikation… skal jeg gøre det? Kh Dorte

   1. Det må du rigtig gerne. Vil gerne have købt ind, så jeg kan komme i gang😊😊

    1. Super, jeg skriver senere i dag 🙂

     1. Tak😊😊

     2. Shit jeg har helt glemt dig, beklager virkelig – jeg ligger med corona! Jeg får den vejet med det samme og skriver tilbage 🙂

     3. Så lykkes det trods corona og alt muligt andet. Beklager forsinkelsen, men min i ser S vejer 209 gram som færdig – det er inklusiv mohair, som formenlig ikke udgør mere end 25 gram… jeg ville anslå 200 gram bundgarn til dit projekt, men måske køb et ekstra for en god ordens skyld? Håber det bliver godt – rigtig god fornøjelse 🙂

 3. Hej Dorte 🤗
  En dejlig sød bluse!
  Hvor lange har du mohairtrådene?
  Og er der mohairtråde med hele arbejdet? Både i ribben og retstrikningen?

  1. Hej 😀 mohairtråedene er med hele vejen ja men de farvede er med i det omfang jeg lyster hvor de mørkeste højst får 10 vm længde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.