Udgivet i Skriv en kommentar

Opskrift på lækre søde kartoffel fritter

Her deler jeg en opskrift på søde kartoffel fritter, som jeg langt om længe har fundet en måde at gøre smagfulde og hapsevenlige på. Jeg håber, du vil elske dem også.

Jeg jagter rundt efter evnen til at lave sprøde og velsmagende søde kartoffel fritter. Det er ikke den nemmeste bedrift og jeg har skuffet mig selv en gang eller to. Denne gang lykkes det til gengæld ret godt, og selvom jeg kan perfektionere det yderligere, så vælger jeg nu at dele opskriften med de moderationer, som jeg vil huske mig selv på fremover.

Marinaden er ikke voldsom, men den giver lige det der ekstra til fritterne og så har jeg fået lagt et par nødvendige arbejdsgange ind i form af skyldning og aftørring, som absolut gør en fin forskel. Jeg håber, du vil prøve opskriften her af og lader mig vide, hvordan du så lykkes med dine søde kartoffel fritter derude.

Søde kartoffel fritter

Antal: 4 personer

Ingredienser

Søde kartoffel fritter

 • 600 gram sød kartoffel
 • 1 spsk tapiokamel eller majsmel
 • 1,5 spsk sesamolie
 • 1 spsk ahornsirup
 • 1/2 spsk misopasta mørk
 • 1/2 spsk tomatpure
 • 1-2 spsk pankorasp

Sådan gør du

 • Skræl den eller de søde kartofler og skær i lige tykke strimler på ca 1 cm tykkelse
 • Læg fritterne i koldt vand i 15 minutter, så noget af stivelsen drænes fra og dup så fritterne med et rent klæde og drys dem med majs- eller tapiokamel
 • I en lille skål piskes miso, tomat, olie og sirup til en sauce, som alle fritterne masseres grundigt med
 • Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og sørg for at de ikke ligger i bunker ovenpå hinanden. Drys nu lidt pankorasp over fritterne.
 • Tænd ovnen på 180 grader og bag dem midt i ovnen i 25-35 minutter. Hold selvfølgelig øje med dem, da der er forskel på ovne, men også alt efter hvor tyndt eller tykt du har fået skåret din fritter.
  Sørg for at vende dem efter 15 minutter, så de får farve på "bagsiden" også.
 • Når de er møre og har fået en flot farve er dine fritter færdige og tages ud af ovnen

Jeg elsker mine søde kartoffel fritter med aioli, men jeg lavede i denne omgang også en artiskokcreme, som jeg nok lige skal få delt opskriften på snart også.

Og med det løfte vil jeg slutte af og ønske dig god madlavningslyst og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.