Udgivet i Skriv en kommentar

Artiskokcreme til din tapas, dine fritter eller bare ovenpå et godt brød

links

Opskrift på top lækker artiskokcreme, som er en slags tapenade til tapasbordet. Den sanger også fantastisk som dyp til søde kartoffel fritter og som spread på dine madder.

Mine børn tigger ofte tapas. Jeg tror ikke helt, de ved, hvad det er, men de elsker et ostebord med godt brød, knækbrød, pesto og ande tapanader. Ikke fordi de spiser det hele, men ideen om at sidde til bords på den måde og kunne smagsprøve forskellige ting, det fungerer altså bare som ren hygge oppe i deres hoveder. Jeg elsker det!

Nu står jeg heller ikke selv i vejen for et tapasbord med gode sager, og jeg overvejer endda, om vi skal gå ombord i aften, eftersom jeg i går lavede den lækreste artiskokscreme, som et møg god på et surdejsbrød med nogle saltede skiver spegespøgelse eller chorizo til. Cremen tager ingen tid at lave og kan sagtens opbevares en uges tid på køl, hvis bare man flytter den i en skoldet bøtte eller glas med låg på.

Til opskriften har jeg købt grillede artiskokker hos Det Italienske Køkken*. Der er selvfølgelig andre udbydere og varianter, men til opskriften her har jeg i hvert fald taget udgangspunkt i at artiskokkerne er grillede og ligger i en olie med hvidløg, vindeddike og lidt krydderier. Vælger du at købe et andet glas, så se blot efter lignende ingredienser og vær opmærksom på hvor mange gram, der er i glasset, så du får en nogenlunde lignende konsistens og smag ud af det.

Artiskokcreme til tapas, søde kartoffel fritter eller på brød

Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 1 glas grillede artiskokker 290 gram
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 1 tsk salt
  • 25 gram kikærter fra dåse
  • lidt peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Dræn olien fra artiskokkerne og over i et glas eller en skål
  • I en minihakker eller foodprocesser blendes artiskokkerne med kikærter og krydderier
  • Tilsæt 2 spsk af olien og blend igen (gem resten af olien til madlavningen de kommende dage, det fejler ingenting)

Skold et glas eller vask det i Atamon og flyt den færdige artiskokcreme over på glasset, så den kan opbevares på køl med låg på. Den holder en uges tid på køl, men ærligt… den skal jo bare spises asap, ikke?!

Jeg håber, du bliver glad for den her opskrift. Du skal helt sikkert prøve at lave de søde kartoffel fritter til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.