Udgivet i Skriv en kommentar

Ofte stillede spørgsmål til Chunky Drømmesweater

Chunky Drømmesweater
begyndervenlig strikkeopskrift chunky drømmesweater

Her er en opsamlings FAQ med svar på de spørgsmål, som jeg får oftest til Chunky Drømmesweater. Trøjen er jo en begyndervenlig strikkeopskrift, men man kan sagtens brænde inde med tvivl og spørgsmål, når noget er nyt. Jeg deler her både mere info om garnforbrug, farvevalg og strikning af halsens åbning.

Siden jeg fik mulighed for at donere min strikkeopskrift på Chunky Drømmesweater til Red Barnet (samarbejdet er nu afsluttet), så har jeg fået utroligt mange henvendelser fra flere af jer, som har købt opskriften og kastet jer ud i arbejdet. Jeg kan fornemme at mange nybegyndere har ladet sig friste, og jeg synes simpelthen det er så mega sejt at så mange har haft mod på at gå igang. Det er heldigvis også en super begyndervenlig strikkeopskrift.

Som det jo gælder med alting nyt, så opstår der spørgsmål til hint og dat, så her kommer jeg lige med lidt generelle forklaringer og henvisninger, som vil besvare de fleste af jeres spørgsmål. Og hvis ikke, så skal I selvfølgelig bare spørge mig.

Farverne og antal garnnøgler

begyndervenlig strikkeopskrift chunky drømmesweater

Flere spørger til hvilke farver, jeg har brugt til min den stribede udgave. Farvekoderne har jeg oplyst i dette indlæg.

For at svare på spørgsmålet om fordelingen og antal af garnnøgler, så må jeg indrømme, at jeg aldrig har afvejet de enkelte farver. Jeg lå inde med nogle af dem som rester fra andre projekter, så jeg købte blot ekstra af den lyserøde farve, så jeg kan spæde til. Vægten af garnforbrug fremgår af selve opskriften, og hvis du ønsker at strikke flere farver striber ind, så er du nødt til at købe mere garn, end hvad der står angivet i opskriften, idet der vil være nogle rester for at få det til at gå op. De rester kan jo så bruges til en vest, en hue eller noget andet efterfølgende.

Udfordringer med at strikke halsen

Selvom der er tale om en ret begyndervenlig strikkeopskrift, så er det med halsen og skuldrene nok det lidt mere vanskelige element, hvis du er helt ny som strikker.

Hvordan halsens åbning passer er individuelt. Selvom jeg lægger op til en ret vid halsåbning, så vælger nogle at strikke den mindre størrelse, fordi de ikke er til oversize, mens nogle (især begyndere) strikke strammere end jeg gør. Passer strikkefastheden ikke med, hvad jeg har opgivet i opskriften, så risikerer man at stå tilbage med en mindre trøje og halsåbning.

Bemærk, at du jeg har en online strikkeskole, hvor vi netop tager udgangspunkt i den her trøje, så hvis du er nybegynder og har lyst til at blive fulgt på sidelinjen med mulighed for at sparring undervejs og masser af video-guides, så tjek forløbet ud her

begyndervenlig strikkeopskrift chunky drømmesweater

Når du kommer så langt som til at strikke eller sy skuldrene sammen, så kig lige kritisk på hvordan halsens åbning ser ud til at passe for dig. Hvis du synes, den ser lille ud, så strik færre af skuldermaskerne sammen. Hvis der eksempelvis skal strikkes 19 masker over skulderen, så kan du vælge at nøjes med at strikke 17 for at få et større halshul.

Jeg har set flere blive forskrækkede over et “hul”, som opstår når du slår masker op i halsen til din rib. Det hul kan blot sys sammen til alle sidst, når du også skal hæfte alle enderne. Hvis du er mere erfaren strikker, så slå et par ekstra masker op der hvor ryg og forstykket et samlet og strik dem så sammen på næste omgang for at få maskeantallet til at passe.

Se flere indlæg med fokus på Chunky Drømmesweater, bl.a. flere varianter og muligheder for at tilpasse den

Jeg håber, at jeg med indlægget her har fået svaret på dine spørgsmål, og at du i øvrigt er glad for at strikke Chunky Drømmesweater – ikke mindst glad for at putte dig i den ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.