Udgivet i Skriv en kommentar

Sunde vafler med spidskål og kikærter

sunde vafler opskrift kål kikærter

Opskrift på sunde vafler, som er lavet på spidskål og kikærter. Vaflerne kan både spises som en morgenmad, mellemmad eller frokost alt efter, hvad du putter ovenpå dem. Jeg giver et bud på en avocado smash og en sød med mandelsmør og banan.

Hvorfor er det mon, at vi automatisk føler os mere tiltrukket af noget, når det er udformet som en vaffel? Ja sådan har jeg det i hvert fald – det er nærmest lige meget, hvad den smager af, så føles den mere lækker og tillokkende som vaffel, ha ha.

I denne opskrift vil du opdage, at der er skjuler sig en del spidskål og også kikærter. Jeg synes ofte, at opskrifter med kikærter kan blive lidt tørre, men med spidskålet i opskriften giver et fugtigt modspil, som jeg synes fungerer rigtig fint. Jeg er ret rundhåndet med krydderierne også, og det er fordi der ikke som sådan gemmer sig meget smag i hverken spidskål eller kikærter, men du kan sagtens gå mere forsigtigt til værks, hvis du føler for det.

sunde vafler med kål opskrift
opskrift sunde vafler
opskrift sunde vafler med kål og kikærter
Skærebrættet er købt i en plantorama for mange år siden, men jeg har fundet et lignende her til dig, som måske har set dig lun på mit

Opskrift på sunde vafler med kål og kikærter

Antal: 5 stk

Ingredienser

 • 100 gram kikætter fra dåse
 • 175 gram spidskål
 • 1 tsk salt
 • 1/4 tsk Koriander
 • 1/4 tsk Gurkemeje
 • 1/4 tsk Spidskommen
 • 1/4 tsk Basilikum tørret
 • 5 gram fiber husk
 • 75 gram sigtet speltmel
 • 2 stk æg
 • 1/2 dl vand

Sådan gør du

 • Sigt vædden fra kikærterne og skyl dem i kodlt vand
 • I en foodprocessor blendes spidskål og kikærter til en gruset konsistens
 • Tilsæt nu æg, salt og krydderier samt mel og Fiber Husk og blend igen til du har en lind dej
 • Lad dejen hvile i 15 minutter og vurder om den herefter er blevet så fast, at den skal løsnes med lidt vand. Fiber Husk suger en del væske til sig, og spidskål afgiver væske, så det vil variere fra gang til gang, om det er nødvendigt med vand eller ej. Dejen skal være en konsistens, der ikke glider ud på vaffeljernet af sig selv.
 • I et vaffeljern med Belgisk Vaffel-aftryk bages 5 vafler, der ikke udfylder hele formen

Der bliver runde-ish vafler ud af en portion og jeg plejer at fryse dem ned, så jeg blot skal tage 1-2 op efter behov. Jeg lader dem tø let op og smider dem så i brødristeren, så de lige får en sprød overflade igen.

Find mange flere opskrifter på både sødt og sundt her

Jeg synes vaflerne smager godt både med noget sødt og noget salt som topping, så her er 2 bud:

Kålvaffel med avocado smash med hytteost

Mos moden avocado med lidt salt, stærk paprika og hvidløgspulver og vend så lidt hytteost i mosen. Læg avocado smash på en vaffel og top den med hakkede saltede mandler og lidt forårsløg eller eventuelt lidt frisk chili.

Kålvaffel med mandelsmør og banan

Med en ret flydende mandelsmør kan du nærmest drysse lidt udover vaflen. Skær dernæst skiver af banan og fordel sammen med lidt jordbær fra fryseren og drys så lidt mere mandelsmør over. Slut af med at toppe med lidt hakkede saltmandler.

Jeg håber, du er kommet godt igang her efter nytåret og juleferien? Måske du også har glædet dig til at komme i køkkenet og lege med opskrifter og god mad? Måske du bare er glad for at det er noget, jeg kan kaste i hovedet på dig? ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.