Udgivet i Skriv en kommentar

Begyndervenlig grøn smoothie opskrift

opskrift grøn smoothie
opskrift grøn smoothie

Her får du en opskrift på en begyndervenligt grøn smoothie. De grønne har det med at skræmme nogle af jer væk, men de er sket ikke så skræmmende, og denne udgave er i hvert fald begyndervenlig med de søde frugter og dadler på ingredienslisten.

En grøn smoothie er for nogle easy peasy, mens andre rynker lidt på næsen og er skeptiske. Jeg selv har flyttet mig fra sidstnævnte til første og elsker i dag en lækker, grøn smoothie – både denne sødere udgave og dem med flere grøntsager i.

Skulle du nu være ham eller hende, som rynker på næsen, men som gerne vil introduceres til den grønne smoothie på en blid og begyndervenlig måde, ja så har du fundet opskriften, som kan være præcis det. Den her er nemlig ikke grov, og den har naturligt søde elementer i form af både dadler og frugt. Der er altså ingen undskyldning – du skal da prøve den, ikke?

greenie opskrift med dadler
smoothie grøn greenie opskrift

Grøn smoothie for begyndere

Antal: 1 person

Ingredienser

 • 125 gram Ris & Mandel Drik
 • 25 gram Dadler, Juicy dates
 • 5 gram Chia frø
 • 20 gram Havregryn, finvalsede
 • 60 gram Mango, frost
 • 25 gram Babyspinat
 • 55 gram Banan
 • 1 dl Vand, koldt
 • 2-3 stk Isterninger

Sådan gør du

 • Alle ingredienser undtaget vand blendes grundigt. Sluk undervejs og skrab siderne ned med en dejskraber, så alle klumper og stumper kommer igennem bladet. Blend igen til din smoothie ser helt glat ud
 • Tilsæt så vand til du opnår en løsere konsistens, der passer til dit humør – måske mindre end den dl som fremgår af opskriften, måske lidt mere
 • Hæld din smoothie på et stort glas med et par isterninger og nyd den straks

En grøn smoothie som denne kan nemt tilpasses til din personlige smag

Det er super nemt at ændre på ingredienslisten for at opnå mere skarphed, friskhed, sødme eller gøre den mere fiberrig med grøntsager. Prøv eksempelvis at fjerne dadlerne fra opskriften og tilsæt så eksempelvis 1/2 citron uden skræl. Eller tilsæt en buket eller 2 broccoli og en humpel agurk sammen med citron og pære eller æble. Nøddesmør kan også være super lækkert at tilføje til en smoothie

Det kan selvfølgelig gå galt i den forstand, at du enten ikke bryder dig om den smag, der kommer ud af dine forsøg, eller at konsistensen glipper, men det værste der kan ske er jo, at du ikke får den drukket og er blevet en erfaring rigere til næste gang.

Se min opskrift på en grøn smoothie bowl med broccoli her

Smoothien her kan i øvrigt også nydes i en skål med drys af frugter, müsli, frø og nødder på toppen. Så drik den eller spis den med ske – uanset hvad, vil du opleve at din mave bliver glad af en grøn smoothie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.