Udgivet i Skriv en kommentar

Blinis opskrift med mere protein

blinis opskrift mere protein
blinis stenbiderrogn opskrift

Blinis opskrift med mere protein. Det er sæson, så selvfølgelig skal du have en blinis opskrift på alternative blinis til din stenbiderrogn. Denne opskrift er mere proteinrig end de klassiske er, og der er også mere smag i. Personligt holder jeg mere af sådan en variant her, end den helt klassiske.

Det er sæson for stenbiderrogn, og hvis du er på mit hold, så elsker vi de salte, laksefarvede kugler, men vil gerne have blinisene til at smage af mere og fylde mindre i kalorieregnskabet. Er du på mit hold?

I sidste uge kastede jeg mig ud i en ny variant af blinis. Jeg har efterhånden lavet en fin vifte af alternativer til de klassiske (kedelige?) blinis, som du finder opskrifter på her på bloggen, men denne udgave her skal du ikke snydes for af den grund. Den adskiller sig nemlig fra dig andre i sin egenskab af at være mere proteinholdig. Hvilket jo ikke er dumt!

Se flere opskrifter til stenbiderrogn og på blinis og vafler her

Proteinrige blinis med stenbiderrogn

Antal: 4 personer
Kalorier: 117kcal

Ingredienser

 • 125 gram Cheasy hytteost, 1,5%
 • 150 gram sød kartoffel
 • 1 stk æg M/L
 • 50 gram havregryn finvalsede
 • 1 dl vand
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk FiberHUSK loppefrøskaller den gule pakke

Sådan gør du

 • Skræl den søde kartoffel og skær den i små tern, som hurtigt koges møre og afkøles.
 • I en foodprocessor blendes havregryn til mel, hvorefter kartoffel, æg og hytteost tilføjes. Blend grundigt.
 • Tilsæt nu de øvrige ingredienser og blend længe nok til at dejen bliver luftig og jævn uden klumper
 • På en varm non stick pande uden fedtstof kan dine blinis nu steges i den størrelse, som du foretrækker. Vær opmærksom på at dejen smelter mere ud på panden, end man først skulle tro, så hvis du ønsker små blinis, bør du starte med en teske i størrelse, som du hælder på panden.
 • Lad blinis'en sætte sig, således du kan se at den ikke ser våd ud i kanten, når du lægger an til at vende den med en spartel. Steg dem alle med medium varme og med god tålmodighed, så de får lov til at blive gyldne og færdigbagte
opskrift blinis
lækre alternative blinis med stenbiderrogn

Og apropos kalorieregnskabet, så har jeg oprettet opskriften på de her blinis i madlog.dk, hvor den kan søges frem som “Dorte Baks blinis med hytteost”. Der er 117 kcal per servering, svarende til 1/4 af den fulde portion ovenfor. Dertil skal du selvfølgelig regne stenbiderrogn og anden topping med.

Jeg serverer dem gerne med skyr på toppen, selvom creme fraiche absolut er det rigtige valg. Nogle gange har jeg bare ikke haft det i huset, og så har jeg fundet ud af at skyr også går an. Jeg kan lide lidt chili mayo til samt rødløg eller forårsløg og lidt krydderurter på toppen med stenbidderrogn.

Jeg er klar over, at jeg bryder en eller anden form for stenbiderrogns-lov ved at ryste posen både med anerledes blinis og anerledes måde at servere dem på, men ved du hvad… du skulle tage at prøve det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.