Udgivet i Skriv en kommentar

Dine rester er guld værd i en sprødstegt burrito

sprødstegt tortilla med pulled pork

Det der med at få lidt godt at spise uden at det bliver alt for kompliceret, det er til at have med at gøre. Med resterne fra aftensmaden dagen før og en tortilla forvandles resterne nemt til en burrito, som heldigvis er en lækker aftensmad eller frokost.

Det her er ikke som sådan en opskrift, derimod blot et indspark til dig, som enten ikke har opdaget, hvor genialt det er at have tortillas på lager, eller som løber panden mod en mur, når den skal bygges. Det siger man vel – at man bygger den?!

Hvor ofte står du ikke tilbage med 3 buketter af broccoli eller blomkål? Eller 1 enkelt revet gulerod? Uanset hvilket grønt eller om det er 1 enkelt æg, lidt kylling, pulled pork eller kødsauce, så kan det lige præcis være nok til at agere fyld i en tortilla, som blot fyldes ekstra op med ris, spinatblade, kål eller andet, som behager dig.

tortilla med pulled pork burrito
byg selv burrito stegt på panden

Tricket er at lægge lidt dressing, salsa, chili-mayo eller guacamole på din tortilla. Dernæst lægges dine rester i lag og der må godt fyldes godt på, fordi pandekagen rulles stramt omkring det hele til sidst.

Når du har givet den gas med fyldet, så foldes pandekagen ind over dit fyld, som du med begge hænder krammer på plads som en slags pølse. Fold nu enderne indover i hver side og rul pandekagen færdig. For at lukke den til ved lukningen smøres lidt salsa eller blot lidt vand.

På en varm pande uden olie lægges din burrito med samlingen ned på panden først. Lad den få en gylden og sprød skorpe og vend den, så den kan få samme behandling på den anden side. Så snart den er færdig skæres den over på midten og nydes straks!

Blandt ingredienser, som jeg oftest benytter mig af til en mættende og lækker burrito, finder du:

  • Ris, kogte selvfølgelig, og evt vendt i lidt chilimayo
  • Guacamole og lidt skyr (creme fraiche ville være mere autentisk, men det ligger jeg sjældent inde med og skyr går fint)
  • Revet spidskål
  • Broccoli og blomkål, så er stegt i lidt tahin eller krydderier på panden

Du kan jo godt fornemme hvad jeg mener, når jeg siger at en burrito er den perfekte ven, når du skal opbruge dine rester. Mulighederne er jo endeløse og slutresultatet bliver skide godt. Så jeg siger bare bon appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.