Kend forskel på persillerod og pastinak

kend forskel på pastinak og persillerod

Har du også stået i supermarkedet og været i tvivl om, hvor vidt du stod med pastinak eller persillerod i hånden? Kend forskel på persillerod og pastinak – her tipper jeg dig om tricket til, hvordan du skelner mellem de 2 rodfrugter.

Det sker faktisk for mig hver gang, jeg står i bland selv-kasserne, så det er jo meget passende at lave det her indlæg, så både jeg og I fremover ved, hvor der er hjælp at hente, når tvivlen melder sig. Fordi, lets face it – de ligner hinanden ret meget og de smager til gengæld slet ikke ens, vel?!

sådan ser du forskel persillerod pastinak

Kend forskel på persillerod og pastinak

Det er jo faktisk super nemt, når bare man ved det, men tricket ligger altså i at kigge på toppen af rodfrugten. En persillerod har en top, der i mine øjne næsten minder om en pyramide, så den vokser ligesom opad. En pastinak derimod er nedsunken og ligner mere en bleg gulerod.

kend forskel pastinak og persillerod
Sådan ser du forskel på persillerod og pastinak

Det er muligt, at du ikke helt kan følge mig i det med pyramideformen, men jeg håber alligevel du forstår meningen bag. Det gælder jo om at hæfte nogle billeder eller regler på, hvis man også fremover skal kunne huske hvilken, der er hvad.

Jeg er oftest på jagt efter persillerod, som jeg elsker at bruge i min madlavning, eksempelvis til denne opskrift på persillerodssuppe. Derfor prøver jeg at huske mig på, at jeg fremover skal gå efter den rod, som mindst ligner en gulerod

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.