Udgivet i Skriv en kommentar

Ovnbagt spidskål og kartofler med parmesan og sprøde kyllingelår

opskrift ovnbagte kartofler og spidskål parmesan
opskrift ovnbagte kartofler og spidskål parmesan
links

De der hverdagsretter, som nærmest laver sig selv, dem skal vi hylde! Her er en opskrift på ovnbagt spidskål og kartofler, som serveres med revet parmesan og sprøde kyllingelår. Mums!

I dag skal du have et indspark til nemme retter, som ikke kræver din fysiske tilstedeværelse i køkkenet særlig længe. Ovnbagt spidskål og kartofler med revet, smeltende parmesan er simpelthen den rareste ret, som smager af forkælelse, sødme og tryghed. Rette kan serveres til forskellige proteinkilder, men i denne opskrift vælger jeg at servere den til sprøde kyllingelår, som kan stå i et fad ved siden af grøntsagerne i ovnen. På den måde kan du nemlig foretage dig noget andet, mens maden bliver tilberedt i ovnen.

Lidt om ingredienserne

Jeg benytter denne rapsolie med citron fra Skovby Gl. Mejeri, som er fuldstændig fantastisk at have i køkkenet. Hvis ikke du har mulighed for at anskaffe den, så kan du selv blande citronsaft eller citronskal med lidt rapsolie, eller du kan prøve denne olivenolie med citron*, som i hvert fald findes flere steder.

Parmesan vil jeg opfordre til at vælge med omhu, underforstået at mange forveksler Grana med Parmesan. De 2 oste er forskellige fra hinanden og i min verden får du altså en lagt dybere umami-smag med Parmesan. Jeg har skrevet et lidt nørdet indlæg om parmesan tidligere, som du kan læse her, hvis du er nysgerrig.

Gør din madplanlægning meget nemmere med denne madplansblok*

opskrift ovnbagt spidskål parmesan

Ovnbagt spidskål og kartofler med parmesan og sprøde kyllingelår

Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk Citronolie
 • 20 gram Parmesan
 • 100 gram Spidskål
 • 100 gram Kartofler
 • Lidt flagesalt
 • 600 gram kyllinge underlår
 • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

 • Tænd ovnen ved 225 grader
 • Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på samme størrelse som nye kartofler
 • Tag dit spidskål og skær det på langs i 6 både, hvor stilken bevares, så det ikke falder fra hinanden
 • I et ovnfast fad hældes citronolie, som fordeles groft med den ene side af dine spidskåls-kvarter. Lad dem alle gnides i olien og vend dem så om på den anden skårede side, så den også kan blive smurt
 • Læg nu spidskålene jævnt fordelt i fadet og fyld kartoflerne op omkring det
 • Med en bagepensel pensles lidt af olien på overfladen af kartofler og kål
 • Gnid kyllingelårene med lidt olivenolie, salt og peber og læg dem i et andet ovnfast fad
 • Sæt begge fade ind på midterste rille i 20-30 minutter, men hold selvfølgelig øje med begge, idet stegetiden kan variere alt efter størrelsen på dine kyllingelår og kartofler
 • Når begge dele er mørt tages det ud af ovnen og fadet med spidskål og kartofler drysses med revet parmesan

Jeg håber virkelig at du bliver lige så begejstret for det bagte spidskål her, som jeg er. Det er forbløffende, at et simpelt spidskål kan ende med at smage af så meget sødme, som det gør, når det bliver bagt. Det er i øvrigt sådan, at det bagte spidskål næsten smelter i munden, hvilket gør det nemt at få ret meget grønt inkorporeret i et enkelt måltid.

Lad mig gerne høre fra dig, hvis du er glad for denne slags retter, som kan laves med minimal indsats? I så fald vil jeg helt sikkert prøve at dele flere af den slags opskrifter som inspiration til nem, hjemmelavet mad ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.