Opskrift på veggiebøf eller fritters

Her får du en simpel opskrift på et alternativ til en bøf eller frikadelle. Det er ikke sammenligneligt i den forstand, men det fungerer som en proteinkilde, når resten af familien spiser burger eller frikadeller – her er en opskrift på en proteinrig veggiebøf, som også kan steges som mindre fritters.

Er du ikke til kødbøffer? Så er du måske på mit hold – jeg bliver mere og mere kødfri i min hverdag og nyder at finde på andre proteinkilder eller kød. Når vi spiser burger hos os, så har jeg ofte købt de mexikrydrede veggiebøffer fra Urtekram, men jeg er for nylig begyndt at lave min egen alternative bøf.

Dagens opskrift er det seneste skud på stammen over kødfri retter her på bloggen, og jeg er blevet rigtig tilfreds med den. Selv min mand var faktisk glad for den her, som han siger han sagtens kunne være tilfreds med ind imellem!

Vegetarisk, ikke vegansk – lidt om ingredienserne

Denne opskrift er vegetarisk, men ikke vegansk. Jeg benytter hytteost som en af proteinkilderne i den her opskrift og jeg synes den bidrager med en syre, som går rigtig godt sammen med det skarpe bid fra forårsløgene. Derudover benytter jeg kikærtemel, som sagtens kan erstattes af anden mel, hvis du ønsker det (eller endda med blendede havregryn), men ved at bruge kikærtemel tilføres der lidt ekstra protein.

Opskrift på veggiebøf til burger

Antal: 3 stk

Ingredienser

 • 100 gram Squash
 • 80 gram Cheasy hytteost 1,5 %
 • 15 gram Forårsløg
 • Salt og Peber
 • 40 gram Kikærtemel
 • 1/2 spsk Fiber Husk
 • 3/4 dl Vand
 • 1 spsk Solsikkeolie til stegning

Sådan gør du

 • På den grove side af et rivejern rives din squash ned i en røreskål
 • Snit forårsløget i størrelser, som behager dig (jeg kan godt lide det lidt groft)
 • Tilsæt forårsløg til røreskålen sammen med hytteost, salt og peber og rør grundigt
 • Tilsæt nu fiber husk, kikærtemel og halvdelen af dit vand
 • Rør grundigt og lad dejen hvile i minimin 5 minutter før det vurderes om du vil tilsætte yderligere vand. Fiber Husk suger en del, så tilsæt mere vand, hvis du ikke synes om konsistensen, som ønskes flydende, men ikke så den flyder helt ud på panden
 • På en varm pande varmes olien op og med en ske laves enten 3 bøffer (burgerstørrelse) eller 6 mindre fritters. Lad dem stege til du har en flot gylden skorpe og vend dem

Til sammenligning med disse har jeg tidligere lavet nogle med ris, blomkål og andre lækre ingredienser, som du kan se opskrift på her

Vist på billederne er opskriften lavet som fritters, som er nemme at hapse af. Jeg spiser dem både som tilbehør til spidskålsnudler, ovenpå rugbrød og altså også som bøffen i en burger. Måske har du lagt mærke til at jeg i højere grad deler opskrifter med fokus på proteiner? Faktisk så er jeg bevidst i gang med at øve mig på at få øje på de forskellige proteinkilder, fordi jeg hele mit liv har skældt mig selv ud for ikke at få nok af dem. Det viser sig, at selvom jeg ikke spiser ret meget kød, så har jeg alligevel rigeligt gang i plantebaserede proteinkilder, hvilket jeg har fået et godt indblik i ved at logge mine måltider på madlog.dk. Det seneste år har jeg faktisk smidt 10 kilo netop ved at forstå min kost i højere grad og selvfølgelig kombineret med mere motion og daglig bevægelse, hvilket du kan læse mere om på Instagram i et højdepunkt jeg kalder “Krop i balance”

Jeg håber, du vil synes om dem, hvis du får prøvet dem af. Rigtig god fornøjelse med dem, klem fra Dorte ♥

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.