5   80
18   164
50   162
4   94
8   132
12   153
21   199
21   220
66   244
1   70

Aspargesrisotto med citron

aspargesrisotto med citron opskrift
Aspargesrisotto med citron opskrift
links

Er du vild med risotto og elsker du sæsonens friske asparges? Så vil du i hvert fald elske denne opskrift på aspargesrisotto med citron. Den er cremet og sød samtidig med at være syrligt frisk og knasende sprød. Du får min opskrift på aspargesrisotto med citron, som laves uden vin.

De grønne asparges indtager hovedrollen i den her variant, selvom citronens gennemtrængende syrlighed absolut leger med. De grønne asparges har et sprødt bid, fordi de nærmest ikke tilberedes, og de er gode for dig. Rige på kostfibre, C-vitamin, B-vitaminer og folinsyre og så er der blot 20 kcal i 100 gram asparges.

Den danske sæson lakker allerede nu mod sin ende, men du kan lige akkurat nå at dyrke den her risotto en 10-14 gange inden det bliver tid til at finde tiltroen til de udenlandske asparges igen.

grønne asparges næringsværdi sunde
risotto med asparges og citron opskrift
Opskrift risotto asparges citron
opskrift aspargesrisotto citron

Jeg styler med en stofserviet fra Haps Nordic*, som du kan købe i min webshop

Vi bruger dem dagligt ved bordet i stedet for køkkenrulle – både tørre og våde, og de er både praktiske og smukke at dække op med. Desuden bruger vi dem som vaskeklud også

Opskrift på aspargesrisotto med citron

En simpel opskrift på risotto med asparges og citron, som er en god og hverdagsvenlig ret uden brug af vin
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 20 gram smør
  • 8 gram olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 75 gram løg
  • 120 gram risottoris
  • 1/2 l vand
  • 10 gram bouilon bouiloon
  • 20 gram citronsaft
  • 100 gram grønne asparges
  • 30 gram revet parmesan
  • 2 tsk citron rapsolie

Sådan gør du

  • Snit løg i fine tern og pres hvidløget med en hvidløgspresser
  • I en sautérpande smeltes smør og olivenolie sammen med løg og hvidløg
  • Før olien er helt reduceret hældes risottorisene i panden. Brug en spartel til at røre løbende i dem, således de begynder at suge til sig.
  • Når risene begynder at få en mere mælket farve med en hvid midte tilsættes bouillon og cirka 1/2 dl vand, som bruser op. Lad vandet reducere og tilsæt endnu en portion vand cirka samme mængde
  • Fortsæt på denne måde med at reducere og tilsætte vand til du har brug 2/3 af vandet og risene begynder at mørne. Tilsæt lidt salt også
  • Imens risene stille og roligt mørnes knækkes de grønne asparges. Bevar den friske ende, som snittes på skrå til længder på 1-1,5 cm længde
  • Tilsæt nu citronsaft og det sidste vand. Det er vigtigt først at tilsætte citronsaften til risene har fået det rette bid, så smag evt på dem før du gør det. Får du tilsat citronen for tidligt risikerer du at risene ikke kan koges møre nok
  • Når der stadig er lidt vækse på panden skubbes rette til side og de grønne asparges tilsættes i den tomme side af panden. Lad dem lige akkurat få den grønnere flot farve før de vendes i hele retten sammen med den revne parmesan
  • Anret 2 portioner risotto i en dyb tallerken og hæld 1 tsk citronolie over og pynt eventuelt med lidt frisk purløg eller endnu bedre, et par ærteskud, mums

Lad mig lige høre, om den her ret bliver en af dine yndlings, når du har afprøvet den? Jeg selv er helt og aldeles fjollet med den og tror, jeg må lave den igen i aften faktisk – spørgsmålet er bare, om min mand begynder at synes det er lidt ensformigt, ha ha

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.