5   80
18   164
50   162
4   94
8   132
12   153
21   199
21   220
66   244
1   70

Iskaffe med hjemmelavet mørk sirup

En lækker hjemmelavet iskaffe er bestemt ikke svær at lave, men ofte får jeg alligevel spørgsmål til den, når jeg i ny og næ flasker den på Instagram. I dag får du derfor en opskrift på hjemmelavet mørk sirup og iskaffe.

Det lyder måske lidt afskrækkende selv at skulle lave en sirup, men det skal du ikke være så bange for. Du kan bortset fra det sagtens erstatte med ahornsirup (ca 1 spsk per servering), så frygt ikke – den gode iskaffe er absolut opnåelig!

Vil du se mig lave sirup og iskaffe, ikke mindst høre hvilke espresso-kapsler jeg foretrækker, så se denne video på Youtube, hvor jeg gennemgår det hele

Opskrift på iskaffe med hjemmelavet mørk sirup

Antal: 2 personer

Ingredienser

Mørk sirup

  • 1/2 dl brun farin
  • 3/4 dl vand
  • 1 tsk vanillepasta kan erstattes af 1/2 tsk vanillesukker

Iskaffe

  • 4 kapsler nespressokaffe
  • 2 dl mælk jeg bruger iKaffe fra Oatly

Sådan gør du

Sådan laver du mørk sirup

  • Varm en pande op og tilføj ingredienserne ved medium varme under omrøring.
  • Brug en palet til at røre med, så du kan mase den fladt engang imellem for at mærke, når sukkeret er opløst
  • Bliv ved med at røre til der ikke er mere knas på panden og skru så op og giv din sirup et hurtigt opkog før du slukker igen
  • Hæld din sirup i 2 kopper og lad det køle af før du laver din iskaffe

Sådan laver du din iskaffe

  • I 2 glas fordele siruppen i 2 lige store portioner
  • Bryg et dobbelt shot espresso som blandes med din sirup
  • Smid 4-5 isterniner i dit glas og hæld din mælk over stille og roligt, så der former sig flotte mønstre i glasset

Du kan sagtens gemme din sirup på køl i op til en uge – hæld den blot i et lille glas med låg, så klarer den sig fint.

Nyd den og lad mig gerne høre om du vælger den nemme løsning eller selv springer ud i at lave sirup? ♥

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.