61   114
4   138
27   111
15   200
2   100
23   265
6   84
7   138
46   208
11   121

Spinat grundsauce

links

Kan du forestille dig bare 1 opskrift, som kan give dig flere forskellige retter at vælge mellem? Med den her grundopskrift på spinatsauce har du et udgangspunkt til flere nemme og lækre retter.

I dag deler jeg en opskrift med dig, som er en rigtig lækker basis-opskrift at blive venner med. Den super alsidige spinatsauce indgår i min e-bog “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”*som fokuserer på de rutiner, opskrifter og metoder, der kan gøre livet i dit hverdagskøkken meget nemmere. E-bogen rummer både opskrifter, prepping-ideer og hacks samt en guide til at finde dit niveau af planlægnings-skills og -behov.

Sådan prepper du med den alsidige spinatsauce

Den her spinatsuace kan laves i weekenden, således du hurtigt får lækker mad på bordet i hverdagen. Du kan enten fryse den ned eller opbevare den 3-4 dage på køl i en tætsluttet beholder med låg.

Tip! Hvis du forkoger risotto-ris eller perlebyg og opbevarer dem på køl også, så tager det bogstaveligt talt kun 5 minutter at lave aftensmaden færdig senere på ugen!

Opskrift på basis spinatsauce til risotto og pastaretter

  • 125 gram babyspinatblade
  • 2 dl mælk (evt. plantebaseret)
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stk mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på panden til det er transparent. Undgå at det får brunet overfladen

  2. Smid de friske spinatblade på panden sammen med vand, mælk og bouillon og lad spinaten ”falde” før du tager det af varmen

  3. Flyt det hele over i en blender og blend til du har en jævn sauce uden bladstykker og klumper, og hæld så saucen tilbage i panden

  4. Tilsæt salt og peber sammen med revet parmesan og bring saucen til kogepunktet, hvorefter varmen sænkes til medium, mens du stille rører i den

  5. Når saucen tykner og er reduceret en smule, er den færdig og kan enten bruges til dagens ret eller føres over i et glas til brug senere på ugen

  6. Lad den køle af, før den hældes i en lufttæt beholder med låg og opbevar på køl eller i fryseren.
Hovedret
opskrift spinatsauce, risotto med spinat, spinatsauce til pasta

4 retter, du kan bruge saucen til:

  • Vend kogt pasta i spinatsauce og servér med bagte hasselnødder, zucchini og kylling eller lys fisk
  • Erstat tomatsauce med spinatsauce og lav en fiskelasagne
  • Kog perlebyg eller risottoris til de er næsten færdige og tilsæt så spinatsauce, som får lov at samle sig omkring dem de sidste 3-5 minutter
  • Bag små nye kartofler i et fad med lidt olie og hæld spinatsauce over dem de sidste 5 minutter med et par riv af muskatnød over

Jeg håber, du bliver glad for opskriften og måske du selv finder på nye måder at bruge den på?

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.