11   242
15   219
2   204
1   87
2   149
7   174
11   309
0   154
0   73
13   256

Spinat grundsauce

links

Kan du forestille dig bare 1 opskrift, som kan give dig flere forskellige retter at vælge mellem? Med den her grundopskrift på spinatsauce har du et udgangspunkt til flere nemme og lækre retter.

I dag deler jeg en opskrift med dig, som er en rigtig lækker basis-opskrift at blive venner med. Den super alsidige spinatsauce indgår i min e-bog “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”*som fokuserer på de rutiner, opskrifter og metoder, der kan gøre livet i dit hverdagskøkken meget nemmere. E-bogen rummer både opskrifter, prepping-ideer og hacks samt en guide til at finde dit niveau af planlægnings-skills og -behov.

Sådan prepper du med den alsidige spinatsauce

Den her spinatsuace kan laves i weekenden, således du hurtigt får lækker mad på bordet i hverdagen. Du kan enten fryse den ned eller opbevare den 3-4 dage på køl i en tætsluttet beholder med låg.

Tip! Hvis du forkoger risotto-ris eller perlebyg og opbevarer dem på køl også, så tager det bogstaveligt talt kun 5 minutter at lave aftensmaden færdig senere på ugen!

Opskrift på basis spinatsauce til risotto og pastaretter

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 125 gram babyspinatblade
  • 2 dl mælk evt. plantebaseret
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stk mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på panden til det er transparent. Undgå at det får brunet overfladen
  • Smid de friske spinatblade på panden sammen med vand, mælk og bouillon og lad spinaten ”falde” før du tager det af varmen
  • Flyt det hele over i en blender og blend til du har en jævn sauce uden bladstykker og klumper, og hæld så saucen tilbage i panden
  • Tilsæt salt og peber sammen med revet parmesan og bring saucen til kogepunktet, hvorefter varmen sænkes til medium, mens du stille rører i den
  • Når saucen tykner og er reduceret en smule, er den færdig og kan enten bruges til dagens ret eller føres over i et glas til brug senere på ugen
  • Lad den køle af, før den hældes i en lufttæt beholder med låg og opbevar på køl eller i fryseren.

4 retter, du kan bruge saucen til:

  • Vend kogt pasta i spinatsauce og servér med bagte hasselnødder, zucchini og kylling eller lys fisk
  • Erstat tomatsauce med spinatsauce og lav en fiskelasagne
  • Kog perlebyg eller risottoris til de er næsten færdige og tilsæt så spinatsauce, som får lov at samle sig omkring dem de sidste 3-5 minutter
  • Bag små nye kartofler i et fad med lidt olie og hæld spinatsauce over dem de sidste 5 minutter med et par riv af muskatnød over

Jeg håber, du bliver glad for opskriften og måske du selv finder på nye måder at bruge den på?

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.