Udgivet i Skriv en kommentar

Happy Planner – om kreativ kalenderføring

Happy Planner dansk guide

Elsker du planlægning og kan du godt blive en smule nørdet omkring det, så vil du sikkert synes det er sjovt at lære et nyt kalendersystem at kende? Måske det her slet ikke er nyt for dig, men Happy Planner er bestemt ikke stort i Danmark, i modsætning til hvad systemet er i USA.

Nu er det sådan, at jeg selv har kastet mig ud i at føre kalender med en Happy Planner. Har du fulgt med et stykke tid hos mig, vil du måske undre dig over, hvorfor jeg vender ryggen til min Bullet Journal? Det gør jeg af den simple årsag, at jeg trænger til noget nyt.

Nogle gange mister jeg bare motivationen ved at køre rundt i de samme rutiner, som oftest ender med slet ikke at være rutiner. Jeg var kommet til et punkt med min Bullet Journal, hvor jeg brugte tiden mere på at lave layout fremfor egentlig at føre kalender og organisere min hverdag og mit arbejde.

Hvorfor overhovedet have en papirkalender?

Grunden til at jeg vælger at have en kalender i fysisk form er, at jeg har brug for at føre kalender – og jeg har brug for at organisere mit arbejde.

Mit arbejdsliv er meget opdelt, hvorfor jeg har meget svært ved at indføre en reel rutine, der bare ligger på rygraden. Nogle dage holder jeg møder ude i byen, andre dage skal jeg filme og redigere videoer, ligesom jeg har regnskab, køkkendage hvor jeg udvikler opskrifter og så har jeg min frisørdage. Det er simpelthen umuligt for mig at lægge mig fast på bestemte gøremål på bestemte tidspunkter og derfor bliver min kalender mit vigtigste værktøj til at sikre, at jeg husker de ting som skal gøres (måske især de kedelige elementer som bogføring og tekniske ting, der skal justeres på bloggen har det med at ryge i glemmebogen!)

Jeg modtog min første Happy Planner med posten lige før sommerferien og har da også vist den frem et par gange på YouTube-kanalen. I første omgang lavede jeg en unboxing, hvor jeg bare viser dig, hvordan kalenderen ser ud, når du modtager den. I beskrivelsen under videoen finder du også links I en senere video deler jeg med dig, hvordan jeg har taget den i brug helt fra starten og har valgt at pynte den for at gøre den mere personlig. Begge videoer er at finde på min YouTube-kanal, som du finder her (husk at abonnere på kanalen, hvis du interesserer dig for den slags indhold her)

Siden jeg delte de første videoer har jeg haft sommeren i brug til at lære kalenderen at kende. Det har været rigtig hyggeligt, fordi vi har haft ferie, så jeg har ikke haft travlt med mange to do lister og opgaver – derimod har jeg kunne lege med opsætningen og finde ud af, hvordan jeg gerne vil bruge den. Jeg er kommet langt og har fundet nogle gode rutiner, som ikke tager super lang tid for mig. Når jeg har tid pynter jeg den med washitape, farver og klistermærker, men hvis jeg i perioder ikke har tiden til det, så er kalenderen lige til at gå til uden noget ekstra.

Links til dig, som vil se nærmere på Happy Planner-universet:

I forhold til min Bullet Journal, så kan det sagtens være, at jeg vender tilbage til den – måske til bestemte formål, men lige for nu kaster jeg al min charme på min Happy Planner.

Jeg bliver glad, hvis du også arbejder i Happy Planner og har lyst til at dele med mig, hvor du køber gear til den henne, så hold hold dig endelig ikke tilbage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.