Udgivet i 2 kommentarer

Morgenmadsmuffins med squash

links

Opskrift på lækre morgenmadsmuffins, som gør dine morgener nemmere og endda også kan gøre madpakken lidt mere interessant. De lækre morgenmadsmuffins med squash er nemme at lave og du kan lige så godt lave en dobbeltportion med det samme – de bliver nemlig spist hurtigt.

Venner, jeg må indrømme, at jeg faktisk er mere end almindeligt begejstret for de her morgenmadsmuffins. Jeg lyver ikke, når jeg siger at jeg i indeværende uge allerede har forværret 16 styk – indser også netop nu, at jeg måske skal finde en balance i antallet per uge!

Jeg elsker at have praktisk morgenmad klar, fordi jeg er virkelig ringe om morgenen. Én ting er ikke at kunne tænke eller organisere sig fra morgenstunden, noget andet er jo om appetitten melder sig. For mig betyder den udfordring at jeg ofte først bliver sulten lige inden min kunde ankommer eller jeg skal ud af døren. Derfor er det mega praktisk for mig at have ting lavet på forhånd, som er lige til at gå til – og i det her tilfælde endda til at snuppe med på farten.

Opskrift på morgenmadsmuffins med æg og squash

Ingredienser til 6 stk

Ca. 300 gram squash
50 gram parmesan
2 æg
1/4 dl mælk
1/4 dl vand
1 spsk olivenolie
100 gram hvedemel
1/2 spsk fiber husk
1/2 tsk flagesalt
1/2 spsk bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Riv din squash på den grove side af et rivejern og vrid så saften grundigt ud af den. Jeg bruger en stofble* til at si saften fra med og hvis du vil kan saften fryses ned og bruges i dressinger eller saucer m.v.

Parmesanen rives på den fine side af rivejernet og stilles til side.

Pisk æg med de våde ingredienser og salt.

Sigt hvedemel, Fiber Husk og bagepulver ned i massen og pisk grundigt igen. Dejen bliver relativt fast, men den vil løses lidt med den saft, der trods alt er tilbage i den revede squash, som nu vendes med parmesan i dejen.

Smør en muffinform og fordel ca 80 gram dej i hvert hul, så du får 6 muffins.

Sæt muffinsformen i midten af ovnen og bag i ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle helt, før du fjerner dem fra formen, så holder de den flotte form.

Du kan gemme dem på køl til de kommende dage eller fryse dem ned i en stasherbag* og blot varme dem i microbølgeovnen, når du vil nyde en.

Jeg håber, du har lyst til at prøve den her opskrift af og jeg hører i øvrigt mega gerne fra dig, når du gør – så kan jeg se, at der er glæde af den og måske endda fornemme om den er faldet i god jord ♥

2 tanker om “Morgenmadsmuffins med squash

  1. Hej Dorte

    Jeg har lavet dine muffins På billederne ser de fine og luftige ud, men mine blev lidt bastante. Fulgte ellers opskriften. Kan man evt. piske hviderne og vende dem i til sidst.

    Vh Helle

    1. Hej Helle – hmm det kunne du sagtens gøre ja, men jeg har ikke afprøvet det på den måde selv… vred du vandet ud af din squash mon? Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.