Udgivet i Skriv en kommentar

Protein pandekager med vanille og citron

links

Super nem opskrift på sundere protein pandekager med vanille og citron. Kan sagtens nydes med lidt skyr og bær på toppen – eller bare hapses løbende, som de ryger fra panden.

Jeg prøver generelt at starte dagen med et højt protein-indhold, fordi det holder mig mæt i længere tid og ifølge diverse sundheds-eksperter også gør noget godt for forbrændingen. Ydermere kan jeg mærke at jeg får en “let” start på dagen og ikke føler mig træt og tung, hvilket jo er lidt af en motivation.

Den portion, som angives i opskriften herunder svarer til 365 kcal, hvoraf der er 22 gram protein. Det er uden tilbehør som skyr, bær eller sirup.

Læs mere Protein pandekager med vanille og citron
Udgivet i Skriv en kommentar

Undskyld jeg roder…

Lige fra jeg startede min første blog tilbage i 2011 har jeg leveret blogindlæg stort set dagligt, i perioder endda 2 gange dagligt. Det er blevet til vanvittigt mange skrevne ord, og med tiden er det blevet en del af, hvem jeg er. De senere år er blogging dog blevet mindre motiverende – dels foregår alt på andre platforme, dels har jeg altid været mere drevet af det visuelle end af det skrevne. Det betyder naturligt nok, at forandringer må til… sådan er det nok også generelt, fordi min måde at være et medie på trods alt er super personlig, og derfor må mine platforme udvikle sig sideløbende med min livslinje så at sige.

Læs mere Undskyld jeg roder…
Udgivet i Skriv en kommentar

Nemme asiatiske nudler med spice & svampe

I dag deler jeg en nem opskrift på nudler med svampe og spice, som vil varme dig og formentlig også blive en hverdagsfavorit.

Hvis der er noget, jeg elsker at lave og ikke mindst at spise, så er det nudelretter. Gerne let spicy, især med lidt crunch og meget gerne cremede og fulde af smag. Denne ret passer perfekt ind under den kategori, og selvom jeg ikke tror den har et navn fra asiatiske himmelstrøg, så er jeg uden tvivl rejst i den retning i tankerne, da jeg smed ting på panden.

Jeg har lavet den adskillige gange her på det seneste og nyder den både som frokost eller som aftensmad, hvor jeg dog supplerer med flere grøntsager eller forårsruller til.

Læs mere Nemme asiatiske nudler med spice & svampe
Udgivet i Skriv en kommentar

Cremet pastaret med svampe – plantebaseret opskrift

plantebaseret pastaret a la stroganoff - vegansk opskrift
links

Det er længe siden, jeg sidst har fået delt en opskrift, men jeg har lige haft så stor succes med en cremet pastaret med svampe, at jeg lovede manden at få den dokumenteret, så vi har mulighed for at gentage den. Dette er en plantebaseret opskrift, så selvom den ligner og føles som en tung, flødet ret, så føles den altså let optagelig og dejlig i maven – selvfølgelig med masser af dyb velsmag og comfort.

Jeg elsker en dyb og “tung” pastaret, men jeg bryder mig ikke om følelsen i kroppen efterfølgende. Jeg har erfaret, at min krop slet ikke er glad for de tunge ingredienser som fløde, men mine smagsløg graver alligevel de der “comforting” elementer, som en cremet og dyb ret giver. Derfor er jeg blevet særdeles glad for at lege med de plantebaserede udgaver af retter, som smager derhenad men ikke efterlader mig med kvalme eller mavepine. Det er jo ren WIN!

Lidt om ingredienserne i denne opskrift

Umami Paste* en genialt at have ved hånden. Det kan for en almindelig dansker lyde lidt eksotisk, men i virkeligheden er det ikke anerledes end at vi eksempelvis har tomatpuré på lager. Du kan også bruge din paste i supper, til ramen nudler og andre saucer. Umami er japansk og betyder vist nok velsmag, så det er en sammensætning af dybde-smage, som ofte er det, der får en ret til at blive ekstra god.

I retten her bruger jeg en vegansk fløde, som jeg synes har den rette sødme og konsistens i forhold til regulær fløde. Naturli Cuisine på havre har 14,4 % fedt, hvilket minder om indholdet i en madlavningsfløde, men denne på havre har langt mindre mættet fedt i sig og en anelse mere protein.

Madkulør er vist nok plantebaseret, men jeg er faktisk i tvivl og har ikke kunne finde opklarende information herom. Madkulør kan sagtens udelades fra retten – jeg bruger blot en smule, fordi jeg synes det gør noget lækkert ved farven, som bliver mere gylden og cremet at se på.

Porrer udmærker sig ved at blive søde og cremede i retten, hvor svampene tilfører protein og masser af dyb smag. Gærflagerne* bidrager med lidt a la det samme som parmesan ville gøre – altså en salt, dyb smag og lidt crema.

plantebaseret pastaret a la stroganoff - vegansk opskrift
plantebaseret pastaret a la stroganoff - vegansk opskrift
plantebaseret pastaret a la stroganoff - vegansk opskrift

Cremet pastaret med svampe – plantebaseret opskrift

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gram portobello svampe
  • 200 gram porrer eventuelt fra frost
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Umami Paste
  • 500 ml Cuisine på havre fra Naturli
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 1 spsk soya sauce
  • 2 spsk Gærflager
  • 1 spsk Akaciehonning kan erstattes af rørsukker
  • 500 gram tørret pasta
  • 1,5-2 dl Pastavand

Sådan gør du

  • Snit porrer i fine strimler (frosne porrer kan hældes direkte fra posen)
  • Svampene snittes i forskellige størrelser, hvor de fleste snittes helt fint. En enkelt svamp snittes i større, mundrette, flade størrelser og stilles til side
  • I en sauterpande varmes olien og porrer, svampe og et drys salt tilsættes
  • Steg ved middel varme under omrøring i 4-5 minutter til porrer og svampe er opblødt og begynder at tage farve
  • Tilsæt umami paste, løgpulver og hvidløgspulver og fortsæt med omrøring og stegning i 1-2 minutter
  • Tilsæt nu Naturlig Cuisine og brug lidt vand til at ryste det hele ud af kartonen med
  • Lad retten simre ved lav varme og smag løbende til med friskkværnet peber, soya og honning
  • Kog pastaen i en gryde med vand og øs lidt af pastavandet med over i saucen sammen med gærflager og de tilsidesatte svampe
  • Lad retten samle sig under rolig omrøring og smag til med ekstra soya eller honning, hvis du synes retten mangler sødme eller salt
  • Slut af ved at vende de færdige pastaer over i svamperetten og server straks

Der er faktisk ikke så meget mere at sige. Du skal sådan set bare få indkøbt de ingredienser, du mangler og så kaste dig ud i det. Og ingen grund til at bekymre sig over om det er dumt at bruge penge på de ting, for du kommer til at bruge dem op, når du igen og igen er nødt til at lave den her ret … for det kommer du til.

Del endelig med mig, når du laver retten. Du er velkommen til at tagge mig på Instagram, hvor jeg hedder @dortebak.dk ♥

Udgivet i Skriv en kommentar

Hjemmelavet gavepapir og syg med corona

links

Det er vist tid til en lille “life update” herfra. Udover at vi har været igennem nogle uger med corona i familien, så har jeg også udgivet et par ret julede videoer på Youtube, hvor jeg har lyst til at uddybe de kreative elementer en smule i det her blogindlæg.

Hvis jeg skal være bare sådan bund ærlig omkring tavsheden her på det seneste, så er den helt simple sandhed, at jeg fik corona. Og mine børn fik corona, godt nok ikke i den rækkefølge, men det er vist sagen uvedkommende. Vi blev selvfølgelig ikke lagt ned samtidig, så med et interval på 5-7 dage imellem de påviste tests har vi nu rundet den 3. uge i isolation på den ene eller anden måde.

Jeg er sådan set okay igen, men jeg har været syg, og jeg mærker tydeligt at virus sidder på min lunger fortsat. Nu nærmer jueferien sig heldigvis, så jeg klarer lige de sidste arbejdsopgaver, før jeg går i hi og forhåbentlig kommer mig helt ordentligt.

Læs mere Hjemmelavet gavepapir og syg med corona
Udgivet i Skriv en kommentar

Årets lækreste chokoladekalender 2021

Ole chokoladekalender 2021
chokoladekalender 2021 kvalitet

Er du på udkig efter årets chokoladekalender 2021, så kommer her et godt bud – om det så er til dig selv eller en, du holder af. Dagens indlæg er ekstra fristende, idet jeg i samarbejde med Ole Chokolade frister dig med årets fineste og lækre chokoladekalender, såvel som lækre æsker til firmajulegaver, mandelgaver og værtindegaver. Chokoladekalenderen jeg viser her er en dele-kalender, så du kan købe den til din partner, som jo så er nødt til at dele med dig hver dag?!

Venner, jeg har været tavs på bloggen et stykke tid, simpelthen fordi jeg går og hygger mig med en hundehvalp og en hulens bunke af arbejde og kunder ved siden af. Ikke desto mindre, så er jeg her i dag for at dele noget yderst lækkert med jer. Nemlig årets måske lækreste chokoladekalender. Den er fra Ole Chokolade og har bag hver låge 2 stykker håndlavet, fyldt chokolade fra den familiedrevede chokoladefrabrik i Kolding. Der er endda 4 stykker chokolade bag lågen den 24. december!

Hos Ole Chokolade har de siden 1966 produceret håndlavet kvalitetschokolade, og du kan på deres webshop købe små som store æsker, der egner sig til en hyggelig aften, værtindegaven, den runde fødselsdag eller som årets mandelgave måske. Jeg synes det her fine hjerte er perfekt til mandelgaven, men der er faktisk flere gode bud under kategorien Julegaver, hvor du altså også finder 3 udgaver af chokoladekalendere.

Læs mere Årets lækreste chokoladekalender 2021
Udgivet i Skriv en kommentar

Ekstra nemme pizzaer til de travle dage

Hverdagsmad kan godt være hjemmelavet uden at være lavet fra bunden – og det kan sagtens laves på rekordtid og samtidig smage godt. Nysgerrig?

Hvis du vil springe over gærdet i den lave ende i ny og næ (eller måske for det meste?), så prøv det her nemme tip til at lave pizza på rekordtid. Det holder nemlig på en dag, hvor alt går galt eller energien bare er i bund. Dem kan jeg i øvrigt fortælle, at jeg har en del af for tiden, men det er en helt anden historie, som I kan få en anden gang.

Læs mere Ekstra nemme pizzaer til de travle dage
Udgivet i Skriv en kommentar

Grillede hapsere med gedeost, dadler og parma

Nemme snacks skal man ikke gå ned på og denne opskrift (hvis man kan kalde det det?!) på parmaskinke med gedeost og dadler svøbt i bacon er begge gode velkomsthapser eller side dishes til grill menuen eller bare for sjov.

Det her er en fantastisk ide til nemme snacks, der kan laves på grillen, men faktisk kan du også nemt lave dem i ovnen, når sæsonen ikke længere er med dig. Ovn og grill giver lige gode resultater og smagen er i top!

Der er sådan set ikke noget specielt eller opfindsomt over hverken gedeost og parma-kombinationen eller de baconsvøbte dadler – det er snacks, som jeg har fået serveret helt tilbage fra barnsben, så jeg skal slet ikke tage æren for dem – jeg giver bare tippet videre, fordi de smager skide godt og det er gået op for mig at det bestemt ikke er alle, som har prøvet dem.

Tip! Du kan klargøre dem i god tid før de skal laves, eksempelvis dagen før, hvilket jo er en ekstra bonus for travle familier, yay!

Det er blot at rulle dem og lægge dem lufttæt på køl og så ellers direkte i ovnen
Læs mere Grillede hapsere med gedeost, dadler og parma
Udgivet i 2 kommentarer

Morgenmadsmuffins med squash

links

Opskrift på lækre morgenmadsmuffins, som gør dine morgener nemmere og endda også kan gøre madpakken lidt mere interessant. De lækre morgenmadsmuffins med squash er nemme at lave og du kan lige så godt lave en dobbeltportion med det samme – de bliver nemlig spist hurtigt.

Venner, jeg må indrømme, at jeg faktisk er mere end almindeligt begejstret for de her morgenmadsmuffins. Jeg lyver ikke, når jeg siger at jeg i indeværende uge allerede har forværret 16 styk – indser også netop nu, at jeg måske skal finde en balance i antallet per uge!

Jeg elsker at have praktisk morgenmad klar, fordi jeg er virkelig ringe om morgenen. Én ting er ikke at kunne tænke eller organisere sig fra morgenstunden, noget andet er jo om appetitten melder sig. For mig betyder den udfordring at jeg ofte først bliver sulten lige inden min kunde ankommer eller jeg skal ud af døren. Derfor er det mega praktisk for mig at have ting lavet på forhånd, som er lige til at gå til – og i det her tilfælde endda til at snuppe med på farten.

Læs mere Morgenmadsmuffins med squash
Udgivet i Skriv en kommentar

Happy Planner – om kreativ kalenderføring

Happy Planner dansk guide

Elsker du planlægning og kan du godt blive en smule nørdet omkring det, så vil du sikkert synes det er sjovt at lære et nyt kalendersystem at kende? Måske det her slet ikke er nyt for dig, men Happy Planner er bestemt ikke stort i Danmark, i modsætning til hvad systemet er i USA.

Nu er det sådan, at jeg selv har kastet mig ud i at føre kalender med en Happy Planner. Har du fulgt med et stykke tid hos mig, vil du måske undre dig over, hvorfor jeg vender ryggen til min Bullet Journal? Det gør jeg af den simple årsag, at jeg trænger til noget nyt.

Nogle gange mister jeg bare motivationen ved at køre rundt i de samme rutiner, som oftest ender med slet ikke at være rutiner. Jeg var kommet til et punkt med min Bullet Journal, hvor jeg brugte tiden mere på at lave layout fremfor egentlig at føre kalender og organisere min hverdag og mit arbejde.

Læs mere Happy Planner – om kreativ kalenderføring