Go Back

Opskrift på lækre citronsmåkager pyntet med royal icing

De skønneste småkager, som kan bages og nydes året rundt. Frisk citronsmag i kombination med den søde glasur gør dem helt fantastiske, men naturligvis kan de også nydes uden den tykke glasur.
Antal: 2 bageplader

Ingredienser

  • 250 gram smør stuetempereret
  • 1 spsk mælk stuetempereret
  • 1 stk æg stuetempereret
  • 400 gram mel
  • 150 gram flormelis
  • 2 spsk tapioka
  • 1 nip salt
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • Skal af 1 citron
  • Lidt ekstra mel til udruldning
  • Lidt mælk til pensling

Sådan gør du

  • I en skål piskes smør, mælk og æg sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt flormelis og pisk igen - start på lav styrke, så du ikke får en sky af flormelis i hovedet.
  • Tilsæt nu vanillepulver, citronskal, salt, mel og tapioka og ælt dejen til en jævn og klumpfri dej. Det er en god hjælp at lægge dejen i en frysepose til sidst og massere den i posen, hvor den samler sig og straks efter kan flades ud i posen og lægges til hvile på køl.
  • Efter minimum 30 min på køl kan dejen udrulles til en tykkelse på 4-5 mm. Udstik dine småkager med kageudstikkere og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl kagerne med lidt mælk og bag dem midt i ovnen ved 180 grader 12-14 min til de har en lys gylden farve.
  • Lad dem afkøle helt før de evt. pyntes med royal icing.