Go Back

Æblekage med sprød crumble top af havregryn

Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1,5 spsk akacie honning
  • 50 gram kokossukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • nip salt
  • 125 gram hvedemel

Topping og crumble

  • 2 æbler
  • 50 gram smør
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram rørsukker

Sådan gør du

  • Smelt smør og pisk kokossukker, honning, salt og vanillesukker heri med et piskeris
  • Tilsæt æg og pisk igen
  • Tilsæt bagepulver og mel og rør dejen jævn før den hældes i en form med bagepapir
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Skær æblet i skiver, gerne lidt tykke og dæk kagen med dem
  • Lav crumble ved at smelte 50 gram smør
  • Rør sukker og havregryn heri og fordel det jævnt over kagen
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den, så den kun lige får en lys gylden farve på toppen.
  • Lad kagen køle af minimum 15 minutter før den serveres i tykke skiver