Go Back

Opskrift på super nem hverdags tomatsuppe

Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 dåse økologiske flåede, hakkede tomater
  • 1/2 dåse vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk stødt paprika
  • 1 nip tørrede chiliflager
  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • I en tykbundet gryde varmes olie op som løg, paprika, hvidløg og bouillonsauteres i ganske hurtigt.
  • Tilsæt de flåede tomat og vand sammen med salt, peber og chiliflager og lad suppen simre i 15 minutter, hvor der røres jævnligt.
  • Hæld suppen over i en blender og kør den til en cremet og jævn konsistens før den hældes tilbage i gryden.
  • Giv suppen et sidste opkog, og tag den af varmen, når du er tilfreds med konsistensen. Der kan hele tiden tilsættes mere vand, hvis du synes suppen bliver for tyk, ligesom du kan koge længere tid på den, hvis du vil have den til at reducere mere.
  • Tilsmagningen kan eventuelt gøres med lidt balsamico, som tilsætter lidt syre og så kan suppen nydes med forskellige slags toppings.