Go Back

Opskrift – glutenfri gulerodsboller med gær

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 650 ml lunken vand
  • 150 gram revet gulerod
  • 100 gram majsmel
  • 25 gram kokosfibermel
  • 25 gram tapiokamel
  • 25 gram boghvedemel
  • 25 gram fuldkorns rismel
  • 25 gram Fiber Husk
  • 3 spsk Po Fiber
  • 50 gram mandelmel
  • 50 gram havregryn
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk fint salt

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i lunken vand. Mens den opløses i en lille skål blandes alle de tørre ingredienser i en bageskål. Når de tørre ingredienser af blandet grundigt sammen og gæren er opløst i vandet hældes det hele sammen.
  • Nu skal dejen røres sammen og du skal røre luft ind i den. Det er optimalt at bruge en røremaskine, så du kan sætte den til at røre i 5-10 minutter med en dejkrog, men du kan også vælge at bruge din elpisker med dejkroge – så får du stærke arme, ha ha.
  • Når dejen er rørt luftig skrabes kanterne ned og dejen stilles til hævning med et klæde over i 1 1/2 time.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Smør nu nogle forme med lidt olie og flyt dej over i hver form med en ske. De vil hæve en smule i ovnen, så fyld dem ikke helt op til kanten.
  • Bollerne bages 30 min midt i ovnen og køles helt ned, før de nydes med lidt smør og dit foretrukne pålæg.