Go Back

Risotto opskrift med porre og gulerod

Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olivenoile
  • 20 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 porre eller 1 lille
  • 1 stor gulerod eller 2 små
  • 1,5 dl risottoris
  • 5-6 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 dl parmesan revet
  • 1 spsk balsamico

Sådan gør du

  • Skyl din porre og snit den i fine strimler
  • Skræl guleroden og skær den i små tern
  • Pres hvidløg ud i olie på en medium varm pande
  • Tilsæt grøntsagerne til panden sammen med smør og rør stille rundt i det, til det bliver blødt lidt op uden at tage farve
  • Tilsæt risottoris til panden sammen med 1 dl vand. Rør hele tiden og hold øje med, når væsken reducerer
  • Straks væden er reduceret fra panden (ikke helt, der skal hele tiden være lidt, så det ikke brænder på), tilsættes vinen. Nu gentager du som ovenfor med at røre og fordele til vinen er reduceret.
  • Tilsæt nu lidt mere vand sammen med lidt salt. Bliv ved på denne måde med at tilsætte og reducere til risene begynder at blive bløde, men stadig har bid.
  • Når konsistensen er ved at være der tilsættes balsamico og parmesan, hvorefter det hele vendes en sidste gang.
  • Sluk for blusset og servér din varme risotto med lidt frisk-snittede porrer på toppen og lidt parmesan