Go Back

Opskrift på små donuts kugler

Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 250 gram hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 250 ml rapsolie

Sådan gør du

  • Varm mælken op til den er lunken uden at være varm
  • opløs gær og sukker heri og lad det stå 5 minutter
  • Med en gaffel blandes melet i og når dejen begynder at samle sig skiftes til en dejskraber
  • Når alt mel er blandet i dejen, vil den nu være ret våd og løs. Hvis den virker fast, så tilsæt 1 spsk vand eller mælk
  • Stil dejen til hævning i 2 timer med film over
  • Varm rapsolien på komfuret og pas på ikke at komme for tæt på den. Den bliver ekstremt varm og det frarådes at lade børn være med til stegningen.
  • Smør en sprøjtepose med olie på indersiden
  • Rør den hævede dej sammen med en dejskraber og flyt dejen over i posen
  • I den varme olie klippes nu små dejstykker som trykkes forsigtigt ud. Dyb evt saksen i lidt olie, hvis den klistrer til dejen. Der skal klippes dejstykker på ca 1,5 x 1,5 cm
  • I olien steger du kuglerne 8 ad gangen, mens du med en hul-ske forsigtig vender dem i olien. Når de er hævet op og har fået en flot gylden farve tages de fra olien over på et stykke papir, hvor de kan afkøle