Go Back

Opskrift citron cupcakes med lemoncurd og marengs

Antal: 8 mellemstore

Ingredienser

  • 75 gram blødt smør
  • 100 gram rørsukker
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 2 stk æg
  • 150 gram mel
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1/2 spsk blå birkes
  • 1 stk citron, revet skal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader C uden varmluft
  • Pisk smør med sukker og vanillepulver til det er en tyk og sandet grød
  • Tilsæt 1 æg og pisk. Gentag med det andet æg
  • Sigt halvdelen af melet med natron og bagepulver og rør det i dejen
  • Tilsæt citronsaft og pisk (dejen vil skille, men den samler sig igen om et øjeblik)
  • Tilsæt salt og sigt resten af melet før dejen røres igen
  • Når dejen har samlet sig og føles klar rives citronskal i og de blå birkes tilsættes. Rør det hele sammen og hæld dejen i smurte muffinsforme
  • Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, men hold øje med dem. De skal være gyldne og når du stikker en nål i midten skal den komme ud uden våd dej på sig.