Go Back

Opskrift på havregrynsboller med grøntsager

Antal: 20 stk
Kalorier: 145kcal

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 400 gram kogt sød kartoffel
  • 2 dl mælk
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 200 gram havregryn, som blendes til mel
  • 150 gram havregryn, finvalsede
  • 300 gram fuldkornsrismel
  • 2 dl grøntsagsris gerne blandet broccoli, blomkål, spidskål, gulerød

Sådan gør du

  • Start ved at opløse gæren i lunken vand med honning og salt
  • Blend kogt sød kartofel med mælk og kardemomme og grøntsagsrisene. Du kan sagtens undlade at blende grøntsagsrisene for i stedet at blande dem i dejen, så får bollerne en mere grov tekstur, hvor du "møder" grøntsagerne
  • Bland det hele sammen i en stor røreskål
  • Blend den portion havregryn, som skal gøres til mel og hæld melet i røreskålen sammen med rismel og finvalsede havregryn.
  • Rør nu dejen grundigt sammen og lad den hvile i 40 minutter. Vær opmærksom på at dejen ikke hæver som en klassisk bolledej, men den vil blive mere luftig efter hviletiden
  • Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader
  • Med en ske formes ca. 20 boller som fordeles på 2 bageplader med bagepapir
  • Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter uden de bliver mørke. Du kan banke dem på bunden for at fornemme om de er færdige (hvis de lyder hule)