Go Back

Vegansk opskrift på fritteren blomkål a la hotwings

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk hørfrømel
  • 3 spsk vand
  • 100 gram kikærtemel
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk stærk paprika
  • 1,5 dl vand
  • 1/5 spsk hotsauce
  • 1/2 blomkålshoved

Til stegning

  • 1 dl rapsolie eller en anden smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Hørfrømel blandes med 3 spsk koldt vand og stilles på køl i 15-20 minutter
  • Når det har tyknet op hældes det i en røreskål sammen med de øvrige ingredienser, som røres sammen til en tyk dej. Lad den gerne hvile 10 minutter, mens du gør blomkålsbuketterne klar
  • Del blomkålet op i mindre buketter. Lav dem ikke for store, da det vil forlænge stegetiden og give brændte overflader. Vask buketterne og dup dem tørre.
  • Hæld blomkålsbuketterne i dejen og brug en ske til at fordele dejen grundigt omkring hele buketten
  • I en gryde eller pande med teflon-belægning varmes olien op. Når den er varm kan du teste om den er klar ved at lægge en lille klat dej i og se at den syder.
  • Steg 5-8 buketter ad gangen, og skru evt en smule ned for blusset, hvis du synes de tager for hurtigt farve. Buketterne skal gerne nu at blive lidt bløde og tilberedte, selvom det ikke gør noget med lidt bid.
  • Når buketterne er blevet fritteret på alle sider og har en dyb gylden farve, tages de fra med en hulske eller tang og over på at stykke køkkenrulle, hvor overskudsolien kan suges fra
  • Server dem som snack, forret eller som tilbehør til salater og andre retter