Go Back

Cremet pastaret med svampe - plantebaseret opskrift

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gram portobello svampe
  • 200 gram porrer eventuelt fra frost
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Umami Paste
  • 500 ml Cuisine på havre fra Naturli
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 1 spsk soya sauce
  • 2 spsk Gærflager
  • 1 spsk Akaciehonning kan erstattes af rørsukker
  • 500 gram tørret pasta
  • 1,5-2 dl Pastavand

Sådan gør du

  • Snit porrer i fine strimler (frosne porrer kan hældes direkte fra posen)
  • Svampene snittes i forskellige størrelser, hvor de fleste snittes helt fint. En enkelt svamp snittes i større, mundrette, flade størrelser og stilles til side
  • I en sauterpande varmes olien og porrer, svampe og et drys salt tilsættes
  • Steg ved middel varme under omrøring i 4-5 minutter til porrer og svampe er opblødt og begynder at tage farve
  • Tilsæt umami paste, løgpulver og hvidløgspulver og fortsæt med omrøring og stegning i 1-2 minutter
  • Tilsæt nu Naturlig Cuisine og brug lidt vand til at ryste det hele ud af kartonen med
  • Lad retten simre ved lav varme og smag løbende til med friskkværnet peber, soya og honning
  • Kog pastaen i en gryde med vand og øs lidt af pastavandet med over i saucen sammen med gærflager og de tilsidesatte svampe
  • Lad retten samle sig under rolig omrøring og smag til med ekstra soya eller honning, hvis du synes retten mangler sødme eller salt
  • Slut af ved at vende de færdige pastaer over i svamperetten og server straks