Ofte stillede spørgsmål til Chunky Drømmesweater

begyndervenlig strikkeopskrift chunky drømmesweater

Her er en opsamlings FAQ med svar på de spørgsmål, som jeg får oftest til Chunky Drømmesweater. Trøjen er jo en begyndervenlig strikkeopskrift, men man kan sagtens brænde inde med tvivl og spørgsmål, når noget er nyt. Jeg deler her både mere info om garnforbrug, farvevalg og strikning af halsens åbning.

Jeg får løbende mange henvendelser fra flere af jer, som har købt opskriften og kastet jer ud i arbejdet med Chunky Drømmesweater. Jeg kan fornemme at mange nybegyndere har ladet sig friste af netop denne opskrift, hvilket jeg er rigtig glad for – det er jo netop en opskrift, der kan hjælpe nye strikkere igang.

Som det jo gælder med alting nyt, så opstår der spørgsmål til hint og dat, så her kommer jeg lige med lidt generelle forklaringer og henvisninger, som vil besvare de fleste af jeres spørgsmål. Og hvis ikke, så skal I selvfølgelig bare spørge mig.

 

Farverne og antal garnnøgler

begyndervenlig strikkeopskrift chunky drømmesweater

Flere spørger til hvilke farver, jeg har brugt til min den stribede udgave. Herunder oplister jeg farvekoder til Gepard Puno, som giver dig de samme farver som den viste Chunky Drømmesweater:

  • 414 Sart rosa
  • 720 Himmelblå
  • 230 Fersken
  • 125 Messing
  • 422 Old rose

For at svare på spørgsmålet om fordelingen og antal af garnnøgler, så må jeg indrømme, at jeg aldrig har afvejet de enkelte farver. Jeg lå inde med nogle af dem som rester fra andre projekter, så jeg købte blot ekstra af den lyserøde farve, så jeg kunne spæde til. Vægten af garnforbrug til en hel trøje fremgår af selve opskriften, og hvis du ønsker at strikke flere farver striber ind, så er du nødt til at købe mere garn, end hvad der står angivet i opskriften, idet der vil være nogle rester for at få det til at gå op. De rester kan jo så bruges til en vest, en hue eller noget andet efterfølgende.

Du er velkommen til at kontakte mig i butikken, hvis du vil guides mere grundigt

Udfordringer med at strikke halsen

Selvom der er tale om en ret begyndervenlig strikkeopskrift, så er der steder i processen, som kræver en smule mere koncentration, herunder halsen og skuldrene.

Hvordan halsens åbning passer er individuelt. Selvom jeg lægger op til en ret vid halsåbning, så vælger nogle at strikke den mindre, fordi de ikke er til oversize. Nogle ender også ufrivilligt med en mindre udgave, simpelthen fordi mange begyndere strikkere strammere pga. koncentrationen.

Hvis du endnu ikke er gået igang med at strikke, så kan det være en god ide at strikke en firkant og måle om strikkefastheden, når du strikker, passer med den som er angivet i strikkeopskriften. Passer strikkefastheden ikke med, hvad jeg har opgivet i opskriften, så risikerer man at stå tilbage med en mindre (eller større) trøje og halsåbning.

Bemærk, at jeg har en online strikkeskole, hvor vi netop tager udgangspunkt i den her trøje, så hvis du er nybegynder og har lyst til at blive fulgt på sidelinjen med mulighed for at sparring undervejs og masser af video-guides, så tjek forløbet ud her

Når du kommer så langt som til at strikke eller sy skuldrene sammen, så kig lige kritisk på hvordan halsens åbningen ser ud til at passe for dig. Hvis du synes, den ser lille ud, så strik færre af skuldermaskerne sammen. Hvis der eksempelvis skal strikkes 19 masker over skulderen, så kan du vælge at nøjes med at strikke 17 (på hver side af halsåbningen selvfølgelig) for at få et større halshul.

Jeg har i øvrigt set flere blive forskrækkede over et “hul”, som opstår når du slår masker op i halsen til din rib. Det hul kan blot sys sammen til aller sidst, når du også skal hæfte alle enderne. Hvis du er mere erfaren strikker, så slå et par ekstra masker op der hvor ryg og forstykket er samlet og strik dem så sammen på næste omgang for at få maskeantallet til at passe.

Jeg håber, at jeg med indlægget her har fået svaret på dine spørgsmål, og at du i øvrigt er glad for at strikke Chunky Drømmesweater – ikke mindst glad for at putte dig i den ♥

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *